Închide

Ce vrei să cauți?

Io + Dacia = Love

La invitaţia unui bun prieten de-al meu, care la rândul său a fost invitat de o bună prietenă de-a lui, am fost ieri-seară la Centrul Ceh pentru a viziona un documentar, pentru că la Institutul Ceh în fiecare zi de luni este “Documentary Mondays”.  Documentarul de ieri s-a intitulat, după cum aţi observat pe afişul din stânga, “Dacia dragostea mea”.

Am ajuns acolo pe la 19:30 şi am intrat într-o sală foarte simpatică, în care de obicei cred că se ţin conferinţe, la intrare ne-au dat câte o bere din partea casei, evident cehească. Sala s-a umplut în scurt timp şi a început proiecţia.

Documentarul m-a surprins plăcut, Julio Soto şi Stefan Constantinescu au reuşit să combine o mică lecţie de istorie a ţării ce se află pe teritoriul care se numea odinioară Dacia din perioada comunistă şi post-comunistă cu istoria mărcii de autoturisme Dacia. Documentar presărat cu umor alb, negru şi viu colorat, care a reuşit să facă sala să râdă cum nu ştiu dacă se râde în Cehia (cu toate că am auzit că au început legalizarea “verdelui”). :) Ideea este că dacă ai ocazia să vezi acest documentar.. Fă-o! :D

După râsete şi plânsete datorită atingerii corzii sensibile numită “maşinuţa aia bătrână care ne-a dus pentru prima oară la munte sau la mare”, adică după ce s-a terminat documentarul a venit şi o tipă de la casa de producţie care a ajutat la crearea acestui documentar, dornică să fie întrebată. Lumea s-a conformat şi timid a început să pună întrebări, printre care şi eu. Am primit şi răspunsuri. Însă la un moment dat au intrat în scenă şi niste francezi care până la urmă s-au dovedit a fi niste “directoraşi executivi pe la Dacia”. :)

Concluzie: Când mai am ocazia o să mai mă prezint pe la Centrul Ceh şi nu doar pentru bere. :D

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

13 comentarii Adaugă comentariu

  1. stii ce-nseamna DACIA nu?

  2. un wolkswagen izbitanzid merge?

  3. Heiii, l-ai “descoperit” pe Chilian (blogu’)… Sint mindra de tine! :) ;)

  4. Sunt mai multe, o sa le caut sa vi le arat aici.

    P.S. Machiaveliq iao ca pe un sfat, nu ca pe o critica :) Cauta pluginurile de page numbering/number of posts per page, si aranjeaza putin tema. Arata bine, simpla si de efect dar prea mult scroll down :) Daca ai nevoie de ajutor, lasa-mi un reply la mine pe blog.
    Baftos

Adaugă comentariu

Ultimele mele postari de Instagram: