Eram mic, aveam câțiva ani și mergeam cu bunica mea la grădina din Voluntari. În lunga așteptare a autobuzului 153, în stație la Fundeni, vizavi de benzinăria Agip, bunica mea mă lăsa cu sacoșile în stație și îmi lua, de la ghereta de peste drum, înghețată împachetată ca untul.

 

Nu o să uit niciodată gheretele alea colțuroase, cu geamuri ce aveau cauciuc la margini, ca la autobuzele vechi, cum nu o să uit lăzile alea frigorifice de metal, pline cu gheață, ca alea în care stăteau soldații din filmul Soldat Universal, cu J.C.V.D. Aveau o aromă specială anii ăia, priveam cu alți ochi lumea.

 

Ieri am regăsit la un magazin de cartier înghețata Polar. După un search pe Google am aflat că ea a revenit pe piață încă de anul trecut. S-a creat ceva agitație atunci.


Aș minți dacă v-aș zice că are același gust ca pe vremuri, pentru că nu îmi mai aduc aminte ce gust avea atunci, dar vă pot confirma faptul că este destul de gustoasă, ieftină, eu am dat un leu și optzeci de bani pe una, și te mânjești pe toată fața cu ea, oricât de mult te-ai strădui să o mănânci cu grijă.

 

 

 

 

 

Dacă vrei să fii la curent cu articolele care-mi ies din minte și mână, apasă aici.

10 comentarii Adaugă comentariu

 1. Domnu Marian, imi spuneti domnule si mie va rog unde se gaseste minunatia ?

  • #2

   Eu am găsit într-un magazin din Fundeni. Cum cobori podul de la Fundeni (în direcția Pantelimon) faci stânga pe strada Doinei. :D

  • @Mihai Teodorescu, eu am gasit si in Cora

 2. Cine uita “degerata” asta? Mmmmm, gust puternic de lapte…

 3. Thx @Marius, Cora mi-e mult mai aproape decat Fundeni :))

 4. #7

  Pe vremea mea tot un leu optzeci costa Polar-ul, doar ca era votca

 5. Dar inghetata Peleș?

  • #10

   Alin, de aia nu-mi aduc aminte. :D

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.