Nea Ilie de la unu... | Mariciu.ro

Nea Ilie de la unu…

Nea Ilie era vecinul de la etajul unu in blocul in care mi-am petrecut copilaria, blocul in care statea bunica mea. Eu aveam pe atunci pana in sapte ani, deci nu va asteptati sa tin foarte multe detalii minte.
Era un domn inalt cu parul alb care statea singur intr-un apartament cu doua camere, era mereu morocanos si nu ii placea agitatia provocata de copiii din fata blocului. Era genul de om care lua mingea copiilor. Mai era si genul de om care nu raspundea niciodata iarna la “primiti cu colindu’?”.
Dar totusi avut o “scapare” demna de un OM o data. A gasit sau a primit o masina de formula 1 de jucarie cu care, evident, nu avea ce sa faca. Asa ca a urcat la etajul doi la apartamentul nr 15 unde a suna la usa si ia inmanat bunicii mele masinuta zicandu-i “doamna, stiu ca aveti in casa o persoana careia ii va fi mult mai utila aceasta masinuta”.
Mare bucurie mi-a facut nea Ilie atunci. Din acel moment i-am zis cu fiecare ocazie salutul “buna ziua” pe care il merita oricum.
De ce am scris aceasta postare? Pentru ca nea Ilie este singurul Ilie pe care il cunosc (ma rog, l-am cunoscut) si trebuia sa ii zic la multi ani cuiva astazi.
LA MULTI ANI NEA ILIE! Sper ca aveti net pe lumea ailalta! :))

7 comentarii

 1. Chiar ma gandeam la faptul ca nu cunosc niciun Ilie…
  Ms ca ai impartasit povestea…
  Acum pot spune si eu: La multi ani, nea Ilie!

  You`ll get mail! ;;)

 2. Ce frumos :D Amintiri din copilarie..si La multi ani, nea` Ilie!!

 3. Am avut si io un nea Ilie. Il chema Ilie Iescu. Era vai de mama lui. Ne aduna pe toti copiii de pe strada si ne dadea sa mancam o delicatesa: melci cu mujdei de usturoi. Acuma, de unde lua el melcii, cine stie… Ei, da’ nea Iescu a plecat de mult…

 4. @KirstDay, mă bucur că a fost utilă.
  @Iza, Creangă era mic copil :D
  @’mnealui, :)) ai avut parte de un nea Ilie gurmand :)

Adauga un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.