Închide

Ce vrei să cauți?

O părere despre cel mai proaspăt Late Night Show românesc

Cred că am tot postat asta pe Facebook de-al lungul timpului. România are nevoie de o terapie de râs nocturn cu ajutorul unui “Late Night Show”.

Momentan românul are în grila de programe de noapte doar cancanism și alte mizerii. Cred că dacă s-ar băga în pat după o partidă serioasă de hăhăit, ar dormi mult mai senin.

De la Floriiiiiiin Călinescuuuuu încoace, românii nu au mai pupat un late night show cinstit. Divertis au mai încercat-o, s-au rebotezat în Serviciul Român de Comedie și au încercat-o din nou. Cronica Cârcotașilor a avut perioada ei de aur, dar cea mai funny parte la emisiunea respectivă erau bâlbele prestate în alte emisiuni.

Cred că nu trece o săptămână fără să văd o bucată viralizată dintr-un Late Night Show american. Că e Jimmy Kimmel, John Oliver, Jimmy Fallon, Conan O’Brien sau alți flăcăi, show-urile astea rup atât în State, cât și la nivel internațional. Fără niciun dubiu, România are nevoie de un show dintr-un format d-ăsta, iar Comedy Central a intrat în horă și lansează astă seară unul.

Gazda emisiunii va fi Viorel Dragu, numele show-ului va fi “Show de seară” și va apărea în fiecare luni, pe Comedy Central, de la ora 20:00.

Am primit pe adresa redacției primul episod, am râs și am zis să împărtășesc cu voi câteva impresii vizavi de el:

Prezentatorul

Se vede că rolul de prezentator este o premieră pentru Viorel Dragu. Adică se simt niște emoții, dar nu știu dacă erau pe bune sau juca un rol. A avut câteva mici bâlbe, dar s-a descurcat foarte bine, având în vedere că segmentele sunt trase dintr-o bucată și că avea atât camera pe el, cât și public în sală. Omul are carisma lui și un zâmbet care semnalizează uneori punchline-urile.

Glumele

Luând în calcul două chestii, glumele au fost bune. Am și râs, dar am și ridicat din sprânceană la unele dintre ele, asta pentru că erau ușor forțate sau m-am mai intersectat cu dânsele pe interneți.

Chestia 1: Toată echipa din spatele show-ului este autohtonă (Sergiu Floroaia, Dan Frînculescu, Sorin Pârcălab, Toma Alexandru și Cristi Popesco) și nu au mai făcut până acum un show care presupune atât de multă muncă. Băieții din State au zeci de scenariști în spate, aici au fost câțiva care mai prestează și multe altele în afara glumelor pentru show. Unii stand up comedy, deci tre să își scrie alte glume, iar alții publicitate, deci tre să umple ppt-urile de alte glume.

Chestia 2: Vorbim totuși de un show care va apărea pe tv. Un show care nu îți oferă libertatea unui sketch de aruncat pe interneți. Mai soft cu glumele cu tentă sexuală, nu prea merge să faci uz de înjurături, cumva au înjumătățit zona de joacă pentru scenariștii care în mod normal se joacă mult cu d-astea în stand up comedy.

Cum e show-ul per total

E bunicel și are șanse mari să crească. Suntem virgini rău în România la capitolul “Umor bun în show-uri de noapte”, dar e bine că s-au aruncat unii cu capul și restul corpului înainte ca să experimenteze și facă până la urmă și la noi un show d-ăla mișto cum au băieții din State.

Dacă v-am făcut curioși, aruncați like aici și un ochi pe show diseară. Eu zic că televizorul românesc pe tub (cu mileu și pește de sticlă) are nevoie de mai multe emisiuni d-astea. Sper ca ăsta să deschidă apetitul românului consumator și cutiuța cu idei românului producător.

Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Am vreo sansa in univers sa gasesc pe undeva (gratis, platit, nu conteaza) comedy central pe net in vreo forma?

    • #2 Comentariu nou

      Nu am văzut pe nicăieri ceva, dar întreb la ei și te anunț. :D

Adaugă comentariu

Ultimele mele postari de Instagram: