Peste o săptămână fix, ar fi bine să nu te doară-n pix! | Mariciu.ro

Peste o săptămână fix, ar fi bine să nu te doară-n pix!

Peste o săptămână, mai exact pe 27 martie (2010, pentru cei care nu ştiu în ce an suntem), oamenii care sunt interesaţi de soarta planetei, pe care o populăm şi poluăm, sărbătoresc Ora Pământului. Pe scurt, sâmbăta viitoare, pentru acei oameni, la ora 20:30 se dă stingerea timp de o oră a tuturor invenţiilor omeneşti care consumă energie. Am auzit de campania asta de anul trecut, când Ora Pământului s-a suprapus cu meciul România – Serbia, nu ştiu cât efect.. mai repede se abţineau cetăţenii din Amsterdam de la fumat şi ciocanit (în uşile din “Red Light District”) decât Dorel din vizionat meciu’ de fotbal şi spart seminţe.

Eu de data asta voi lua parte la acest fenomen mondial şi cred că voi fi în Verde Cafe, unde este deja o tradiţie şi în Ora Pământului se bea inka la lumina lumânarii.

Campania “Earth-Hour” este ideea celor de la WWF (Wold Wide Fund for Nature). La noi în ţară de promovarea acestei campanii se ocupă Ogilvy.

Cam aşa promovează băieţii “Earth – Hour”:

[vodpod id=Video.3273584&w=425&h=350&fv=%26rel%3D0%26border%3D0%26]

[vodpod id=Video.3273585&w=425&h=350&fv=%26rel%3D0%26border%3D0%26]

15 comentarii

 1. Reclamele sunt mai bune anul asta…

  E o initiativa buna… dar n-are niciun efect daca tot restul anului abuzam de planeta.

  Eu prefer sa nu tin ora pamantului… in schimb am becuri economice, electrocasnice cu standard energetic A+, nu tin nimic in priza daca nu folosesc si nu uit lumina aprinsa…

  • Sunt de acord cu tine Diana, dacă toţi ar face ca tine chiar s-ar simţi. Dar şi manifestul ăsta mi se pare ceva extraordinar.. eu sunt de părere că puterea minţii este net superioară oricarei puteri pământeşti, iar mobilizarea atâtor minţi poate avea un efect imens. Nu încep ca Oreste sau ca Bivolaru cu spiralele lui, dar la o uniune mondială de genul ăsta emană o energie spirituală de toată frumuseţea. :D Sau poate sunt dus cu pluta.. :))

  • In spiralele lui Bivolaru nu cred… dar cred ca energia comuna e o forta… Poate nu neaparat energetic, dar prin actiunea comuna a oamenilor care sunt “urniti” de ea.

  • ştiam eu că ajungem la un consens! :))

 2. ah..chestia asta cu Earth Hour nu stiu cat tine la noi..romanii nu sunt facuti pentru civilizatie si bun simt :))

 3. Si anul trecut am tinut Ora Pamantului ….. asa ca o voi tine si acest an !
  Norocul meu a fost ca nu am un microbist langa mine,ca-mi sarea poate randul anul trecut !

  • :)) Am scăpat de tentaţii anu’ ăsta! Oricum la fotbal nu mai mă uit până nu începe să se joace fotbal.. nu ţurca! :D

  • Singurul meci care l-am urmarit cu drag a fost in studentie ,campionatul mondial parca Romania Italia ,iar dupa acel meci tot complexul studentesc din Timisoara am iesit in strada .
   M-au corupt doar la acest meci ….in rest,nu m-am uitat si nici nu ma pasioneaza.

  • Pot zice cu mâna pe inimă că de vreo 3-4 ani chiar nu ai pierdut nimic…

  • DOAMNE AJUTA !!!!!!
   :D

 4. avand in vedere ca centralele nu se opresc in ora aia, ca tu folosesti sau nu energia e fix tranta. centrala oricum arde combustibil ca sa produca. deci polueaza. ca dorel baga sau nu in priza ceva in ora aia, ii influenteaza doar pe furnizorii de energie.

Adauga un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.