Încep acest articol prin a menționa că nu sunt vreun analist politic sau vreun cunoscător al economiei Statelor Unite ale Americii. Sunt doar un spectator care a fost bombardat cu informații pe subiect, în feed-ul de Facebook, de-a lungul timpului și trage câteva concluzii, ca orice om.

În primul rând, e clar că americanii au ales pe cineva reprezentativ pentru țara lor. Donald Trump este esența afaceristului de tip hustler, care face pe dracu-n patru să producă verzișori, iar America este la fel. Foarte multe filme și producții muzicale americane vorbesc despre “make that dollar“, iar monșer Trump cu asta se trezește în minte în fiecare dimineață.

În plus, mai avem și aspectul celebrității. Americanii iubesc manelele de tip Kardashians, iar familia Trump este cumva în aceeași zonă. Fără o “educație politică”, cu ajutorul căreia să înțeleagă rolul președintelui și responsabilitățile unuia, omul de rând îl alege emoțional, cum alege și filmul la care se uită seara, înainte de culcare. E după ureche și fără a avea o bază rațională în spate. Sunt toate șansele ca scena politică a viitorului să conțină din ce în ce mai multe astfel de personaje comerciale, care fac audiențe imense în show-uri tv.

familia-trump

familia-trump2

Avantajul lui Obama a fost că el era un mix perfect de politician cu showman, așa cum marele dezavantaj al candidatului Hillary Clinton este că are carisma unui cuțit de bucătărie. Oamenii s-au săturat de politicienii clasici. Dacă scena politică este un circ, măcar și politicienii să fie circari.

Acum, referitor la cum o să distrugă Trump America și planeta simultan, Statele Unite ale Americii nu sunt conduse doar de un singur om. Trump nu poate să facă ce vrea, așa cum nici Vadim nu putea, dacă ajungea președinte. Congresul votează, președintele dansează. Probabil vor avea multe probleme pe plan diplomatic, dar nu cred că atât de grave cât să genereze un război mondial.

Saaaau, dacă individul chiar va reuși să distrugă totul, măcar vom trăi niște vremuri interesante – live pe Facebook –  și, mai ales, vom scăpa de PSD. :)

trump-presedinte

Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.