Dacă mă urmăriți pe Facebook și Instagram, probabil ați văzut că a fost inundație de poze și clipuri trase cu drona zilele astea. Cu riscul ca acest articol să fie picătura care umple paharul Internetului, mă risc și scriu câteva rânduri despre prima mea experiență cu drona din dotare: DJI Phantom 3 Advanced.

În primul rând, drona respectivă este atât de inteligentă cât să compenseze cu succes lipsa mea de experiență într-ale pilotatului. Telecomanda este super intuitivă, iar drona foarte ușor de controlat. Dacă dă să iasă din raza maximă de zbor, mă atenționează în aplicație și rămâne pe loc, la distanța și înălțimea respectivă, cât să o chem acasă. Btw, înălțimea și distanța pot fi alese de tine în limita a 300 de metri fiecare.

Dacă prin absurd să zicem că habar n-am pe unde am trimis-o și nici după ce mă învârt cu ea în stânga și în dreapta nu îmi dau seama de pe cameră unde e, apăs butonul RTH (Return To Home) și jucăria vine înapoi la punctul pe care l-am setat la începutul zborului. Nu am pățit asta până acum, dar mă simt foarte bine știind că am butonul ăsta acolo.

Drona este extrem de stabilă chiar și când bate vântul, doar că o să-ți pape mai repede bateria. Desigur, nu este recomandat să zbori pe vânt, cu atât mai mult pe vânt puternic. Apropo de baterie, duce cam 15-20 de minute de zbor și profit de această ocazie să mă felicit că am mai luat o baterie în plus. Ba chiar plusez și zic că o să îmi mai iau încă una cât de curând.

Cumva lipsa unui arsenal serios de baterii m-a responsabilizat repede să încep să gândesc înainte să ridic drona de la sol posibilele cadre de tras. Așa sunt mai eficient, atât din perspectiva bateriei, cât și din cea a boxului pe care risc să mi-l iau de la Ioneasca în caz că stau prea mult cu gura căscată și cu ochii după dronă.

Următoarea achiziție de pe listă va fi un ghiozdan pentru jucărie, de preferabil unul în care să pot să o plasez cu elicele montate. Asta pentru că e incomod rău să o car în cutia originală (care, btw, se deteriorează la fiecare plimbare), atrage un pic ca mult atenția cutia respectivă și e și un pic obositor să îi pun/să-i dau jos elicele de trei ori în două ore.

din-drona

Astea-s doar câteva observații pe care mi le-am notat mental (și am reușit să mi le aduc aminte). Cel mai probabil vor mai răsări articole pe acest subiect aici pe blog în perioada următoare. Asta pentru că am devenit ușor obsedato-dependent de proaspăta achiziție.

În caz că nu ați văzut cele două episoade de vlog în care m-am jucat cu dânsa, vă foarte invit să le vedeți mai jos:

1.

2.

 

Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. ce a slabit Claudiu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.