Fox a lansat acum două zile primul episod al serialului Gotham, un fel de începuturile începuturilor lui Batman, imediat după ce părinții lui Bruce Wayne au fost omorâți.

Eu l-am văzut aseară și am fost sedus de tot tabloul:

Detectivul Jim Gordon este boboc în G.C.P.D. și investighează moartea soților Wayne, alături de partenerul său mai experimentat: Harvey Bullock (personaj care nu prea apare în ecranizările Batman, dar care este destul de prezent în benzile desenate – pe scurt, este tiparul polițistului corupt).

Majordomul Alfred este mai tânăr, vulcanic și înjură mai des.

Riddler și The Penguin sunt fraierii clasei, dar li se vede în ochi sclipirea savuroasă a nebuniei.

Mafiotul Carmine Falcone are o replică bestială: “Normal că vreau să existe poliție și ordine în Gotham City, fără poliție și ordine nu ar exista crima organizată”.

Selina Kyle (Catwoman) este, evident, la fel de copilă ca și Bruce, apare finuț în primul episod, fără a se implica în acțiune. Mi s-a părut ciudat că scenariștii serialului au plasat-o ca martor în scena uciderii soților Wayne.

Bruce Wayne este un copil care se luptă cu durerea pierderii părinților. Este interesant de urmărit procesul maturizării puștiului, care deja începe să își testeze limitele.

La prima vedere, am senzația că Gotham va fi un serial axat mai mult pe luptele dintre detectivul Jim Gordon și mafia care controlează tot orașul, deci mai mult polițist decât cu supereroi. Se creionează a fi un serial bun. E de urmărit.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.