Încep articolul de față cu un soi de notă informativă despre viitorul Ghidului Ionescian al Localurilor. Pe scurt, treaba continuă să continue, chiar dacă în ultima perioadă nu am mai făcut update-uri pe hartă. Asta pentru că nu am mai împachetat vlogurile zilnice în articole pe blog.

Am zis că, dacă oamenii vor să vadă vlogurile, știu să le găsească și singuri pe YouTube și Facebook. O să las blogul doar pentru articole curate în care vă recomand chestii sau îmi fac meseria de părerolog profesionist.

Întorcându-mă la Ghidul Ionescian al Localurilor, de acum înainte va exista și un articol scris în urma experienței cu restaurantele în care mergem să dăm săshici. Asta pentru că sunt o fire nobilă și mă gândesc și la cei care nu se uită la vlogul meu pentru că nu-mi suportă moaca. #MariciuBăiatFin

Zic să începem treaba și să vă prezint un restaurant cu specific sicilian cu punct de lucru pe strada Mătăsari din Sectorul 2 al Bucureștilor. L-am vizitat la finalul lunii mai și m-a făcut să-i dau cinci săshici. Este vorba despre Belli Siciliani.

Care-i treaba cu restaurantul respectiv?

Este o afacere de familie. Bucătarul șef este unul dintre patroni, soția lui este pe baricade zilnic, servește și face ordine și disciplină în local. El este italian și este super premiat de Ambasada Italiei la București. Ea este româncă și îți face turul restaurantului, îți explică toate cele și îți spune povestea familiei. Chiar e un loc cu poveste.

Ambianța?

Te simți ca-n Italia. Pe mine și pe Ioneasca ne bombardau flashback-uri din vacanța pe care am avut-o acum câteva luni în Sorento-Napoli. Terasa localului este “îngrădită” de casa în formă de U, iar mesele și decorul te iau de mână și te trimit în Italia.

Aproape că nu-ți vine să crezi că ești într-un colț de București odată ce treci pragul restaurantului.

Mâncarea?

E ce trebuie. Am mâncat amândoi până ne-am făcut ca “peștele balon”. Ingredientele sunt aduse din Italia, până și salamul din pizza e de casă și adus din Italia. Vinul casei este adus tot din Sicilia, e la sticle de 1 litru și are logo-ul restaurantului pe el. Merge de minune cu niște apă plată lângă.

Servirea?

Având în vedere că am fost serviți chiar de membrii familiei care ne-au făcut turul restaurantului și ne-au răspuns la toate curiozitățile, eu zic că am avut parte de o super-servire. În plus, mâncarea și toate cele au venit la timp, chiar dacă terasa era plină.

Prețurile?

Sunt cam de Italia. Recomand să aveți buzunarul bun la voi. Ingredientele de casă, atmosfera și faptul că e un restaurant diferit de ce găsești în mod normal în București explică prețurile. Nu mai știu exact cât am cheltuit, dar a fost măricică nota. În plus, la plecare am trecut și pe la vitrina cu măsline și am plecat acasă cu două caserole. Locul te cam face să bagi mâna adânc în portofel. :)

Concluzie?

Belli Siciliani este cu siguranță un local de vizitat cel puțin o dată. Câțiva prieteni mi-au comentat la vlog și mi-au zis că au mai fost de câteva ori și că au fost dezamăgiți. Că odată ce dispare senzația primei întâlniri cu loc, dispare și magia. Eu cu siguranță o să revin ca să gust desertul pe bază de cannelloni, asta pentru că nu a mai intrat la cât am mâncat prima oară, și o să revin cu un later edit aici.

Recomand să mergeți și să îmbrățișați șocul că există un așa colț de Italia în București. Apoi să reveniți aici în comentarii și să îmi ziceți cum a fost. :)

Processed with VSCO with hb1 preset

Vlogul prestat acolo?

îl găsiți mai jos:

Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

2 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1

  Ori am avut noi ghinion acum vreo 2 săptămâni ori voi noroc. Pe rând:
  – spațiul e foarte îngust
  – chelnerii erau toți minori
  – paharele de băutură au venit toate cu urme de amprente pe interior
  – pizza ok, pastele au venit cam reci și tari.

  • #2

   Outch! Clar revin să văd cum stă treaba. Eventual nu mai iau camera mare cu mine să atrag atenția.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.