Da, Carmen Iohannis s-a îmbrăcat total nepotrivit pentru ziua în care soțul ei a devenit oficial președintele României și a primit cheile Palatului Cotroceni. Modelul, culorile și, în special, lungimea rochiei au atras, pe bună dreptate, critici cu tonele.

Dar chiar și așa trebuie să vedem tot tabloul. Doamna Iohannis este o profesoară de engleză într-un oraș cu 150.000 de locuitori. Probabil menajată de soț, nu a apărut prea mult în lumina reflectoarelor și nu este obișnuită cu protocolul unor evenimente pompoase, cu atât mai mult cu cel de la Palatul Cotroceni. În plus, pare o persoană cu un mult bun-simț, sigur va dori să repare micile scăpări.

carmen-iohannis-cotroceni

(sursă foto)

Sunt convins că în câteva luni de zile vom avea o Primă Doamnă cu o versiunea actualizată de protocol și toate cele, după ce va trece prin mâinile misterioasei brunete cu părul scurt care îi dădăcește pe toți cei care ajung în vizită de lucru la Palatul Cotroceni. Chiar azi am văzut-o cu Iohannis la Universitate, la ceremonia de depunere a unei coroane în memoria victimelor Revoluției (poză dreapta-jos). Stă cu ochii pe el ca pe butelie și îl îndreaptă pe domn’ profesor de fiecare dată când acesta face vreo greșeală de protocol. La fel va face și cu Carmen Iohannis.

responsabila-protocol-palatul-cotroceni

Așadar, să ne păstrăm calmul (sau să împrumutăm câteva kilograme de calm de la Iohannis), sunt sigur că în scurt timp Prima Doamnă a României va renunța la fustele scurte în cadrul evenimentelor oficiale. Se ocupă bruneta de la protocol de cuplul prezidențial. Țiplă îi face pe amândoi.

Later Edit: Numele “brunetei misterioase” este Delia Dinu și este consilier de stat. Coordonează compartimentul pentru protocol al Administraţiei Prezidenţiale şi este originară din Sibiu, unde a absolvit Facultatea de Drept. Dinu a fost ofiţer în cadrul Serviciului de Protecţie şi Pază din 2000 până în 2012, iar în 2009 a fost decorată de preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler. (sursă info)

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. Că multă dreptate aveţi! Chiar aşa, doamna Delia Dinu, consilierul cu protocolul (pe are am cunoscut-o în situaţii profesionale) este un profesionist desăvîrşit. O bilă albă pentru Klaus Iohan nis că a păstrat-o în echipă. O bilă neagră pentru aducerea lui Dan Mihalache la Cotroceni. Sperăm să urmeze doar bile albe!

  2. #2

    Credeam ca numai eu am observat-o pe doamna bruneta. Si mi-a placut sa aud azi la Digi ca a pastrat-o in cabinet.

  3. #3

    @Ioan T. Morar, mulțumesc frumos pentru numele dânsei! Chiar am căutat pe net, dar nu am găsit niciun nume.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.