Facebook-ul tremură din toate piulițele de când cu mișcarea imbecilo-inchizitorială a mai-marilor Bisericii Ortodoxe Române de a-l constrânge pe proprietarul unei case din piața Sfântul Gheorghe de a șterge de pe zidul casei o pictură murală pe motiv că este jignitoare și satanistă.

Se fac meme-uri și miștouri pe subiect la foc automat. Sunt aruncate în aer ca mașinile capcană tot felul de afirmații de genul “Până aici v-a fost, învechiților!”, “E timpul pentru o schimbare!” etc.

Bun! Sună bine! Mi-ar plăcea să avem o Biserică aliniată cu anul 2015 și nu mă refer aici la termopane de culoarea lemnului, dascăli cu iPhone 6 și o Tesla în garajul preotului, dar vă zic cu părere de rău că asta nu se va întâmpla prea curând.

BOR-ul trăiește într-o bulă care se va sparge doar după ce vor dispărea cozile kilometrice la pupat de moaște, după ce orice creștin-ortodox va ști că este normal să ceară bon fiscal pentru orice serviciu spiritual prestat de Biserică.

Știu că din scaunul nostru ergonomic se vede că populația este înarmată cu furci și topoare și urlă din toți plămânii la baza dealului Mitropoliei, dar în realitate suntem doar câteva zeci de mii de oameni, care întâmplător suntem interconectați prin aceiași prieteni, aceleași pagini de Facebook și aceleași bloguri pe care le urmărim.

Realitatea e că subiectul ăsta se va stinge în câteva zile și se va reactiva cel mai probabil la următoarea “zugrăveală bisericească”.

Ar fi bine ca măcar de data asta să rămânem cu întrebarea “Cum facem să schimbăm ceva?”. Poate găsește vreo minte luminată o soluție până atunci.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.