Dimensiunea evenimentului petrecut aseară a reușit să eclipseze uriașa Lună de pe cer: Nicolas Sarkozy a pierdut alegerile în Franța, în fața lui Francois Hollande.

 

Chiar dacă Sarkozy s-a declarat învins, antipaticul președinte francez încă mai are o rază de speranță în inimă. Mai exact, el se bazează pe voturile francezilor din România exact cum Traian Băsescu s-a bazat în 2009 pe cele cinci voturi pe minut de la ambasada României din Paris.

 

Surse din interiorul ambasadei Franței de la București, au confirmat faptul că au existat cazuri de turism electoral de clasă A. Asta însemând că ambasada Franței de la București a fost vizitată de câteva mii de francezi veniți din țara mamă, după ce au votat și acolo, cu avioane Concorde (repuse în funcțiune special pentru această ocazie).

 

Momentan au fost semnalizate astfel de situații și la ambasadele Franței din proaspetele țări democratice: Libia, Tunisia și Egipt, dar posibilitatea ca turismul electoral francez să aibă un reach mai mare de atât. Totuși, dacă românii au reușit cu câteva autobuze, imaginați-vă ce a putut face Nicolas Sarkozy cu o flotă de avioane Concorde.

 

sursă foto: stiri.com.ro

 

Acest articol este un pamflet şi trebuie “digerat” ca atare!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.