Această postare se încadrează perfect în categoria “Mare e grădina ta, Doamne!”

După ce acu’ câţiva ani am asistat în timpul şi în urma unui meci Rapid – Steaua la scandalul numit “Bricheta” se pare că tot după un derby între aceste două echipe se mai naşte încă un motiv de a umple ziarele de cerneală.

Mai exact, Tătărusanu (portarul Stelei) a sesizat înainte de meci ca distanţa între pământ şi transversală este mult mai mică decât ar trebui în mod normal, în sprijinul lui vine şi Duckadam care spune că a observat şi el acelaşi lucru.

În continuare vă prezint un fragment din articolul referitor la acest caz de pe gsp.ro:

Porţile au fost scoase ieri, la prima oră
Tocmai pentru că s-a creat această discuţie, Gazeta a dorit să meargă ieri dimineaţă în Giuleşti să măsoare porţile. Răpunsul Rapidului? “Nu se poate pentru că porţile au fost scoase la prima oară”. GSP a apelat apoi la Tătăruşanu pentru a fi măsurat cu mîna ridicată, însă acesta a refuzat.

În schimb, unul dintre redactorii Gazetei, care măsoară fix 1,98, ca şi Tătăruşanu, s-a măsurat ieri cu braţul ridicat. Dimensiunea? 2,50, cu minimum 10 centimetri sub înălţimea minimă pe care stelistul ar trebui să o aibă ca să poată să pună întreaga palmă peste transversala din Giuleşti, dacă aceasta era la dimensiunea corectă, adică 2,56 cu tot cu grosimea barei.
………………………………………………………
INEDIT
1. Chiar la poarta dinspre Teatrul Giuleşti, pe care Tătăruşanu a “măsurat-o” înainte de joc, Steaua a avut cea mai mare ocazie. Surdu a trimis balonul în transversală în repriza secundă, mingea ricoşînd înspre teren.
2. Cu cîteva minute înainte de fluierul de start al partidei, unul dintre oamenii care se ocupă de organizarea meciului a udat barele porţilor din Giuleşti cu apă sfinţită, dintr-o sticlă de plastic de jumătate de litru.
……………………………………………………………..
SUPOZIŢII
De ce ar fi diminuat Rapidul dimensiunea porţilor
1. Are portari mici. Rapid a avut în lotul de 18 la meciul cu Steaua doi goalkeeperi scunzi: Bornescu (1,87 metri) şi Dani Coman (1,80 metri). Tătăruşanu măsoară 1,98 metri, iar rezerva lui, Cezar Lungu, 1,92 metri.
2. Şumudică: “Obiectiv clar, să nu luăm gol”. Antrenorul Rapidului a spus clar la final: “Primul şi principalul nostru obiectiv în acest meci era să nu primim gol, l-am îndeplinit”.

“De ce n-a solicitat nimeni de la Steaua să măsurăm porţile înainte sau după meci? Vă promit că la meciul de Cupă vom măsura porţile cu toată lumea de faţă”
Dinu Gheorghe, preşedinte Rapid
…………………………………………………………………..

Cea mai tare replică la acest scandal mi se pare cea a lui Cristi Stoicescu, portarul Victoriei Brăneşti care a luat 7 (şapte) goluri în Giuleşti:

“Dacă mi s-a părut poarta mai mică? Păi, la cîte goluri am încasat, mi s-a părut poarta mai lată cu un metru şi mai înaltă cu doi metri”

 

Articolul complet AICI.


 

1 comentariu Adaugă comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.