E plin Internetul de persoane singure, cu pânză de păianjen pe organele genitale, care dau sfaturi despre cum să ai o relație de succes, cum e plin și de indivizi care te învață cum să faci bani pe net, în timp ce le urlă stomacul a lipsă de urmă de chiftea în burtă. E plin de nasoale care ne dau sfaturi despre frumusețe, grase care ne învață ce diete să folosim, persoane lipsite de stil care ne recomandă cu ce să ne îmbrăcăm. Marele lor noroc e că planeta Pământ nu duce lipsă de persoane de tipul gură cască, persoane care găsesc câte o revelație în orice bețișor de ureche folosit, persoane care share-uiesc toate mizeriile în speranța că așa își vor o crea o identitate.

Sunt de părere că înainte să accepți un sfat și să îl integrezi în organismul tău, trebuie să te uiți atent și la omul care ți-l dă. Mai ales că în ziua de astăzi îi este ușor oricui să dea din gură sau din tastatură niște truisme despre fericire, relații perfecte, salarii de vis și alte subiecte la care pune lumea botul.

Hai să luăm un caz concret: Vulpescu.eu. Bărbatul ăsta divorțat, la vreo 40 de ani, scrie articole despre cum să ai o relație bazată pe dragoste, fidelitate, sex de calitate și alte bla-bla-uri la care mușcă orice corporatristă care are încredere în ea cam cât zahăr are Cola Zero. Nu știu ce l-a adus în postura de bărbat divorțat la 40 de ani, sincer nici nu mă interesează. Probabil orice cititor dintr-ai lui are senzația că omul scrie din propria experiență, că și-a învățat greșelile, că nu vrea ca alții să treacă prin ce a trecut el și alte căcaturi.

Adevărul e că omul ăsta vrea să se mai bucure de ultimele erecții ale vieții, nu vrea să plătească pentru asta, nu prea le are cu datul filmelor jos de pe torrente și știe că nu are nicio altă carte bună pe care să joace. Așa că trebuie să pară interesant, să facă pe sexologul de serviciu, să învețe populația cât de dulce este relația, cât de porno este sexul, dacă ai experiența necesară (pe care el, evident, o are).

Oamenii care chiar au relații mișto își văd de filmul lor și se bucură de fiecare secvență din el, nu scriu despre asta. Oamenii care chiar vor să își îmbunătățească relațiile, să aibă una, să își dea shut down în fiecare noapte în brațele magice ale persoanei pe care o iubesc, nu halesc ca pelicanii sfaturi de la oricine.

Dacă la articolele lui Radu F. Otravă care-mi apăreau în News Feed dădeam doar hide și simțeam o oarecare milă pentru cel care le dădea share, la articolele vulpenești dau direct unfriend. Mi-am pierdut destul timp din viață să scriu articolul ăsta, nu mai am secunde pentru toate sufletele instabile emoțional.

GTFO

7 comentarii Adaugă comentariu

 1. da ba link traiti-a-r saitu tau!

  sau da link catre http://comedy.libertatea.ro/category/storcatorul-de-stiri si zi-i de bine de ce zice aici

 2. Fiecare blogger are cititorii lui, mai mulţi sau mai puţini. E loc sub soare pentru toată lumea. Sigur că trebuie privit cu circumspecţie orice sfat, orice reţetă “sigură”, orice dietă, orice modalitate de a face bani zăcând. Dacă ar trebui să-ţi faci nervi pentru oricine care oferă sau/şi acceptă astfel de sfaturi, ar însemna să te bucuri prea puţin de viaţa ta. N-are rost…

 3. #3

  cel mai bun sfat – nu asculta de sfaturi. ;-)

 4. Ultimele erectii ale vietii la 40 de ani? Saracii de voi :D!

 5. Stiu cine e vulpescu, nu stiam ca are blog, asta ca sa nu par partinitor.
  Chiar nu inteleg asta cu dau direct unfriend. Inteleg ca nu iti place ca scrie cacaturi, dar chiar si cu cel mai bun prieten, nu ai intotdeauna aceleasi gusturi.
  Ipotetic, noi doi suntem cei mai buni prieteni, iar tu scrii pe blog ca Parazitii au scos o piesa misto si o postezi. Mie mi se pare ca e o piesa de cacat si nu ii inteleg pe cei care asculta parazitii. Ce ar trebui sa fac? Sa iti dau unfriend?
  Extremitatea asta mi se pare deplasata. Si nu doar la tine.
  P.S. Vezi ca ma ai la prieteni pe facebook, da-mi unfriend ca am dat like la Pepsi, iar tu esti fan Cola..

 6. #6

  @iCiolac, am doar câteva persoane suspecte în listă care dau share la ce discutam mai sus… și nu sunt printre prietenii mei buni, deci e ok, merită sacrificiul pentru liniștea mea. Cu brandurile nu am nimic. Vezi că sunt fan Pepsi. :)

 7. #7

  @alina rad: Asta e crudul adevar. Dupa 40 de ani, doar le mimam.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.