Cătălin Leescu este un regizor român cu un plan ambițios de a aduna la un loc un grup de oameni de o deosebită calitate (Oana Pellea, Johnny Răducanu, Tudor Gheorghe, Neagu Djuvara, Grigore Leșe, Dan Puric, Nicu Covaci) care să vorbească despre adevăratele valori, despre România, despre bine și rău, despre comunism, despre libertate, despre prețul binelui. Un fel de lecție de istorie, filozofie și umanitate împachetată într-un film: Spirit.

 

Planul lui Cătălin Leescu cu “Spirit” era să creeze un documentar mixt, format din 24 de scurt-metraje și o carte care să ajungă în școlile din România. Ceva la nivel apolitic, cu toate că hienele politice ar fi vrut să își asume valorile despre care se vorbește în el.

 

Din păcate, din lipsa fondurilor, “Spirit” a rămas în aer și într-o formă incompletă uploadată pe Vimeo: trei trailer-uri și  două episoade, unul de 16 minute și unul de 3 minute.

.

Eu am descoperit acest proiect la Silviu, care a postat un trailer,  și am fost prins atât de tare de acest proiect încât am căutat și găsit celelalte clipuri. Le-am devorat cu sufletul și m-au făcut atât de curios încât l-am contactat pe regizor, pe Cătălin Leescu, care mi-a oferit informațiile de mai sus.

.

Vă invit să aruncați și voi doi ochi, două urechi, un suflet și o minte pe clipurile de mai jos și apoi să le like-uiți și share-uiți corespunzător. Chiar mi-ar plăcea ca aceste clipuri să ajungă la ochii cuiva care ar putea să îl ajute pe Cătălin Leescu să continuie acest proiect frumos.

 

Trailer 1

 

Trailer 2

 

Trailer 3

 

 

Episod 1

 

Episod 2

 

 

 

Distribuția completă a celor care vorbesc în “Spirit” este:

 

Oana Pellea, Johnny Răducanu, Tudor Gheorghe, Neagu Djuvara, Grigore Leșe, Dan Puric, Nicu Covaci, Iustin Pârvu (stareț), Ion Vianu (psihiatru), Matei Ghigiu (comunicator), Mihai Stănescu (caricaturist), Pavel Chirilă (medic), Ioan Robu (arhiepiscop), Nicolae Tănase (preot), Gabriela Szabo, Dumitru Popescu (inginer), Teodor Mărieș (inginer), Gheorghe Stănică (supraviețuitor al Experimentului de la Pitești), Ana Ciucan Țuțuianu (profesoară), Teodor Negoiță (explorator/ Ambasadorul României în Antarctica)


 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.