Închide

Ce vrei să cauți?

Când te rupi de pământ și zbori

Pasărea de fier își întinde aripile pe toată lățimea pistei și se pregătește să atace norii. Știe și ea că, odată ajunsă sus, printre nori, se va mulțumi să se învelească, din bot până-n derivă, cu ei.

 

În interiorul păsării de fier, câteva sute de oameni ascultă cu sufletul la gură, într-o liniște impusă, muzica motoarelor. Pe muzica respectivă, două fete frumoase și uniformizate le explică sutelor ce trebuie să facă în caz că pasărea își pierde conștiința. Chiar și cei cu multe ore de zbor, ca pasageri, la activ se trezesc puțin tensionați în momentul respectiv. Momentul trece.

 

Volumul muzicii motoarelor ajunge la nivelul maxim iar moleculele fricii pasagerilor sunt împrăștiate până la epuizare. Ultima centură de siguranță confirmă prin click alăturarea în clubul sutelor resposabile. Pasărea prinde viteză pe lungimea pistei iar legătura ei – de cauciuc – cu pământul rulează turbat. O ultimă accelelare iar atenția pe care o ofeream detaliilor, oamenilor și păsării de fier îmi este distrasă de senzația de palmă în piept până la contopirea cu scaunul avionului.

 

Sunt acolo, trăiesc cel mai frumos moment pe care corpul meu fizic l-a simțit până în momentul acela. Kilometrajul psihic îmi arată o viteză de peste treisutecincizeci de kilometri pe oră. Nici nu apuc să mă bucur prea mult de senzație că mă lovește alta, ruperea de pământ.

 

Pur și simplu, se aude cum aripile preiau toată greutatea păsării de fier, mici trosnete pe toată lungimea păsării. Iar aerul din plămânii sutelor contribuie  la ruperea păsării de pământ. Gata, sunt în aer! Destinația parcă nici nu mai contează, zbor în interiorul unei păsări de fier la fel cum Iona a mers pe sub apă în interiorul unei balene. Sunt în aer!

 

 

Articol provocat de concursul celor de la Airlines Travel și Carpatair. Concurs care oferă, ca premiu I, două bilete dus-întors spre orice destinație Carpatair.

 

 

Dacă vrei să fii la curent cu articolele care-mi ies din minte și mână, apasă aici.

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

17 comentarii Adaugă comentariu

 1. Ia sa particip si eu ma! :)

 2. #3 Comentariu nou

  Mariciule, fain zbor ai avut:) si poza este geniala:D

 3. frumos spus..la cat mai multe asemenea zboruri, atunci ;)

 4. Cum o fi ? Ce as incerca si eu ;)

  • #8 Comentariu nou

   Loco Chicco, participă la concurs! ai toate șansele dacă scrii un articol baban! :D

 5. Trimite-mi si mie pe email mecanismul concursului ;)

 6. #12 Comentariu nou

  Salut. Frumoasa prezentare. O mica precizare, kilometrajul psihic a dat o eroare….nu prea decoleaza niciun avion de pasageri la asemenea viteza (>350 km/h). Mai toate pe la 140-150 knots adica in jur de 280-300 (maxim) km/h se desprind de pamant. Oricum, frumoasa senzatia, intr-adevar….P.S Frumoasa si poza :)

  • #13 Comentariu nou

   Cristi, :))) mulțumesc, trebuie să reglez kilometrajul!

  • #14 Comentariu nou

   Cu placere :) bine, totusi am uitat sa intreb cu ce aeronava ai fost…daca ai fost cu vreun 747 sau A380…posibil ca (virgula) kilometrajul tau sa fi fost foarte bun :)

  • #15 Comentariu nou

   Ah.. nu, mai mult ca sigur ai dreptate. Am zburat cu un avion normal, Airbus A320. :D

  • #16 Comentariu nou

   Da. Airbus A320 = Boeing 737, adica sunt 2 aeronave identice, si 737 il stiu pe de rost (ma rog…vorba vine), si decolarea se face la 150 knots (cand e full avionul), adica vreo 290 km/h :)

 7. #17 Comentariu nou

  hehe frumos! :) multă baftă la concurs!

Adaugă comentariu

Ultimele mele postari de Instagram: