Închide

Ce vrei să cauți?

Tradiţia la români (I)…

Probabil aţi mai văzut prin blogosferă titlul de mai sus, dar eu o să încerc să abordez tradiţiile din “noua şcoală”. O să vedeţi în rândurile de mai jos la ce mă refer.

Astăzi mi-a venit ideea acestei postari când am trecut  pe lângă o Biserică în care se petrecea se efectua o slujbă de înmormântare. Mi-a atras atenţia, iniţial, puhoiul de oameni, majoritatea din categoria “gură cască” sau “poate pică nişte colivă”. Apoi am văzut maşinile care făceau parte din cortegiul funerar, uitându-mă atent la ele am observat că toate aveau o poză cu răposata pe geam, sub poză scria “nu te voi uita niciodată”. La un moment dat am văzut şi un scuter care avea sub far aceeaşi poză.

Mintea mi-a luat-o razna şi am început să caut originile aceste tradiţii pe care am început să o întâlnesc din ce în ce mai des prin oraş. Nu ştiu sigur dar prima dată când am văzut genul ăsta de fază a fost acu’ câţiva ani când a murit Micutzu’, tipu’ era preşedintele Midnight Racers şi a păţit-o într-un accident de pe Calea Plevnei. De atunci am văzut foarte multe maşini cu poza lui şi cu textul de mai sus, am văzut chiar şi mici autocolante de tipu’ “RIP Micutzu” lipite pe maşini.

Apoi au început cam pe la toate înmormântările persoanelor cunoscute.. gen Marian Cozma, un aviator din Baicului.. îmi scapă numele acu’.. şi mi-e lene să caut pe Goagă, am văzut şi câteva maşini cu poza lu’ Michael Jackson..În fine.. ideea e că faza e la modă şi a început să ia amploare ajungând să se poarte chiar şi la persoane mai puţin cunoscute.

Totuşi nu mă pot abţine să mă gândesc la ce o să-i mai ducă pe români mintea pe viitor. E posibil oare ca în câţiva ani să vedem pe la înmormântări tricouri personalizate şi insigne cu poza defunctului?!?

Sau, în sfârşit, să vadă şi Biserica partea bună cu toată tehnologia asta şi în viitor popa să zică în timpul slujbei: “Acum am să vă rog să vă conectaţi la HotSpotul Bisericii, parola este “1sus v1n3”, şi să vizualizăm cu toţii profilul de Facebook al Maricicăi. Acum să vedem şi ultimile sale cuvinte adresate pe Twitter.. şi dacă aveţi puterea, să dezactivaţi opţiunea de “follow her”.. pentru că sunt sigur că nimeni nu vrea sa o urmeze şi fizic.”

Sau poate până la urmă.. prin 2110.. cred că nici nu o să ne mai intereseze fizic de stra-nepoata lu’ Maricica atunci când o să dea colţu’, o să fie ceva de genu’.. Frate, tocmai şi-a şters toate conturile de Yahoo, Twitter, Facebook, Filelist, Zuma-online, WordPress, etc. Deci a murit.. hai să pun la status ceva gen “RIP Maricica versiunea 4.0” :D

Hai că mi-a fugit imaginaţia prea mult pe câmpii..

Concluzie: Românu’ şi-a adaptat trăirile şi simţirile la tehnologia zilei de azi. Cât despre ziua de mâine.. sunt convins că o să se schimbe “Veşnica pomenire” în “Veşnica vizualizare, a profilului….” :D

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

7 comentarii Adaugă comentariu

 1. (uşor blasfemic – ştiu, you can delete this part)

  Amuzantă maniera de relatare! :)))

  Faptele însă, deja nu mai iau o conotaţie amuzantă. În fond, şi ceea ce faci tu şi ceea ce facem noi ăştia pe blog e fucking sad. De câte ori nu le-ai răspuns prietenilor tăi când s-au interesat de viaţa ta, cu: “citeşte pe blogul meu, te rog!” :) ??

  Mai în gluma, mai în serios, ca orice lucru greşit, se va întoarce împotriva noastră.

 2. Cred că la copiat aiurea suintem pe locul = (zero! mai sus de unu!) în lume1

 3. #4 Comentariu nou

  mda! ce sa zic, adevarul?

 4. #5 Comentariu nou

  ahahahah :))))) faza cu “isus vin3”..genială şi restu chestiilor din paragrafu acela:))

Adaugă comentariu