Închide

Ce vrei să cauți?

Un leu şpagă…

Un leu şpagă nu e mult, de fapt e chiar puţin. E atât de puţin încât dacă îl dai unui spălător de parbrize îţi va murdări mai rău geamurile. Dar când leul acela îl laşi şpagă constrâns de faptul că vânzătorul nu are să-ţi dea rest, bancnota cu bărbosul de Iorga parcă începe să capete o valoare.

Hai să vă zic despre ce este vorba:

Astăzi am fost la facultate pentru a susţine un examen şi am aflat că trebuie să plătesc coperţile pentru lucrarea de licenţă. M-am dus la bibliotecă cu El Futador să plătesc ce aveam de plătit, evident El Futador s-a băgat în faţă cu o graţie “a la Filiaşi” :D. Când să plătească, el umblând numai cu bancnote mari (na reclamă vere), bibliotecaru’ îi zice că nu are să îi dea rest un leu. El Futador face o mişcare cu degetul arătător precum Don Corleone cum că nu este nicio problemă. Când mi-a venit şi mie rându’ să plătesc am zis să îi dau tipului mărunt şi am găsit prin buzunare nici mai mult nici mai puţin de nouă bancnote de un leu. Când le-a văzut tipu’ a strâmbat din nas şi de abia atunci mi-a picat fisa.. lui îi convenea ca toată lumea să îi lase acel leu, pentru că toată lumea îl lăsa de voie de nevoie :D.

Nimic deosebit până când îl văd pe bibliotecar cum bagă banii în cutie, mai bine zis ce bani nu bagă în cutie… evident pe cei de 1 leu i-a bagat undeva sub ghişeu. Iar când următoarea persoană i-a dat banii, ghici ce a zis! Exact, că nu are sa dea rest un leu. :)

Se pare că faptul că stă zilnic între atâtea carţi de economie pură l-a influenţat puternic, făcându-l să gândească “biznis”. :D

Sunt curios dacă aveam moneda Botswanei, oare accepta câte “one pula” de la fiecare student?!?

(Dacă da, îi făcea o concurenţă de invidiat Alinei Plugaru)

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

16 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Iti dai seama ca pt ce i’ai facut, fix moneda BOTswanei o sa’ti scrie pe coperta de licenta…..exact sub numele lu Berinde…

 2. Stai puţin… eu am dat 20 de euro pe coperţile ptr lucrarea de licenţă!!!!! :P

 3. haha:))…apropo de lei nostrii fiorosi,aseara vorbeam cu un prieten din Olanda,care e venit pentru cateva zile aici in Romanica,si ai arata lu’ mamicuta lui scumpa si draga bacnota noastra de 1 lei si ai spune”am cumprat bani noi pt monopoly”:))))….

 4. Am patit-o si eu la Policlinica cu plata de pe Calea Victoriei… tot asa, “p**a”, in loc de rest un leu… de “fro” doua ori intr-o luna, acum “fro” 2 ani :)))))))))

 5. #13 Comentariu nou

  Leul nu e regele junglei!?

 6. #15 Comentariu nou

  Asta se numeste saracie si disperare. Ia uite ce metode ajung sa aplice romanii nostri. E de la sine inteles, avand in vede cum stau lucrurile in Romania acum.

Adaugă comentariu

Ultimele mele postari de Instagram: