Un leu şpagă nu e mult, de fapt e chiar puţin. E atât de puţin încât dacă îl dai unui spălător de parbrize îţi va murdări mai rău geamurile. Dar când leul acela îl laşi şpagă constrâns de faptul că vânzătorul nu are să-ţi dea rest, bancnota cu bărbosul de Iorga parcă începe să capete o valoare.

Hai să vă zic despre ce este vorba:

Astăzi am fost la facultate pentru a susţine un examen şi am aflat că trebuie să plătesc coperţile pentru lucrarea de licenţă. M-am dus la bibliotecă cu El Futador să plătesc ce aveam de plătit, evident El Futador s-a băgat în faţă cu o graţie “a la Filiaşi” :D. Când să plătească, el umblând numai cu bancnote mari (na reclamă vere), bibliotecaru’ îi zice că nu are să îi dea rest un leu. El Futador face o mişcare cu degetul arătător precum Don Corleone cum că nu este nicio problemă. Când mi-a venit şi mie rându’ să plătesc am zis să îi dau tipului mărunt şi am găsit prin buzunare nici mai mult nici mai puţin de nouă bancnote de un leu. Când le-a văzut tipu’ a strâmbat din nas şi de abia atunci mi-a picat fisa.. lui îi convenea ca toată lumea să îi lase acel leu, pentru că toată lumea îl lăsa de voie de nevoie :D.

Nimic deosebit până când îl văd pe bibliotecar cum bagă banii în cutie, mai bine zis ce bani nu bagă în cutie… evident pe cei de 1 leu i-a bagat undeva sub ghişeu. Iar când următoarea persoană i-a dat banii, ghici ce a zis! Exact, că nu are sa dea rest un leu. :)

Se pare că faptul că stă zilnic între atâtea carţi de economie pură l-a influenţat puternic, făcându-l să gândească “biznis”. :D

Sunt curios dacă aveam moneda Botswanei, oare accepta câte “one pula” de la fiecare student?!?

(Dacă da, îi făcea o concurenţă de invidiat Alinei Plugaru)

16 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1

  Iti dai seama ca pt ce i’ai facut, fix moneda BOTswanei o sa’ti scrie pe coperta de licenta…..exact sub numele lu Berinde…

  • MA! cum ai copertat licenta fara sa o corecteze Berinde???? x-(

  • P.S: era ptr El Futador mesajul :))

  • LadyBug, păi azi au dat comanda, ele vin peste 2 săptămâni şi trebuie să le îndosarieze singurei :P

   ElFutador… era logic să am copertă specială la aşa lucrare de licenţă remarcabilă. Vrei să ştii în ce stil a fost scrisă? Aruncă o privire pe lucrarea lui Machiaveliq :))))

 2. Stai puţin… eu am dat 20 de euro pe coperţile ptr lucrarea de licenţă!!!!! :P

  • #7

   scuza’ne..ale noastre nu sunt poleite in aur cu cristale pe margine..sunt normale..carton 100%… :))

  • Mori de ciudă, na! :P

 3. haha:))…apropo de lei nostrii fiorosi,aseara vorbeam cu un prieten din Olanda,care e venit pentru cateva zile aici in Romanica,si ai arata lu’ mamicuta lui scumpa si draga bacnota noastra de 1 lei si ai spune”am cumprat bani noi pt monopoly”:))))….

 4. Am patit-o si eu la Policlinica cu plata de pe Calea Victoriei… tot asa, “p**a”, in loc de rest un leu… de “fro” doua ori intr-o luna, acum “fro” 2 ani :)))))))))

  • @Joy, wow.. avand in vedere ca era pe Calea Victoriei ma mir ca nu zicea ca n-are sa dea rest 10 lei :D

 5. Leul nu e regele junglei!?

  • @Ionuţ, nici măcar în jungla noastră nu mai este. Acu’ este unu’ Mugur Isărescu… :D

 6. Asta se numeste saracie si disperare. Ia uite ce metode ajung sa aplice romanii nostri. E de la sine inteles, avand in vede cum stau lucrurile in Romania acum.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.