Recent mi-am clătit ochii cu un film franţuzesc din douămiinouă, pe care ţi-l recomand dacă ai poftă de violenţă în limba franceză.

Un prophète este un film bun pentru care merită să stai acasă într-0 seară, în loc să ieşi la spart de bani prin oraş. Îţi iei o sticluţă de vin, îţi faci nişte sandvişuri şi eventual îţi iei şi plosca langă tine :). Zic asta pentru că filmul dureaza puţin peste două ore şi jumătate. Unul din puţinele filme la care nu am stat cu degetul pe tasta “→”, tastă care în BSPlayer derulează înainte.

Povestea este relativ simplă, un puşti de 19 ani intră în puşcărie pentru ultraj (sau cel puţin asta am dedus eu după ce la un moment dat este întrebat dacă ştie altceva în afară de dat în poliţişti). Evident nu are o viaţă uşoară, este constâns să intre sub protecţia celui care are închisoarea la degetul mic datorită gardienilor corupţi şi influenţei pe care o are şi în lumea din afara locului plin de gratii. Puştiul este obligat să facă o crimă care îl va bântui, şi la propriu şi la figurat, până cu puţin înainte de final. Povestea nu este extraordinară dar este “reparată” de felul în care a fost regizat filmul şi de micile momente în care iese la iveală încărcătura emoţională a personajului. Am reuşit să înţeleg titlul spre sfârşit când un mafiot îl întreabă pe tânărul nostru personaj principal “ce eşti tu, un profet ?”, interesant este contextul în care a apărut această replică.

În concluzie, Un prophète este un film pentru cei cu răbdare, dar care merită să ai răbdare cu el.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.