Închide

Ce vrei să cauți?

Unii oameni se află de partea greșită a geamului

Dacă în mod normal dimineața mi-o încep cu un filmuleț haios, pe care îl share-uiesc apoi pe contul de Twitter și pe pagina de Facebook, astăzi mi-am început ziua cu unul care m-a întristat.

 

Un leu de la o grădină zoologică modernă este tachinat de un tip care se uită insistent și sfidător la el. Uitați-vă puțin câtă suferință prin umilire poate să îndure acest nobil animal. Uitați-vă cum tremură de nervi din cauza geamului care îl desparte de tipul enervant. Este incredibil câtă expresivitate poate avea acest animal. Și mai presus de toate, uitați-vă cât de resemnat este în finalul clipului.

 

 

 

Nu sunt eu un fanatic apărător al drepturilor animalelor, dar un asemenea comportament, de iritare a unui animal captiv într-o cușcă, nu mi se pare tocmai corect. În general, oamenii au tendința de a enerva bietele animale din grădinile zoologice. Acum o lună și ceva, am fost la Zoo Băneasa și am rămas surprins să văd că în fața cuștilor maimuțelor erau niște maimuțe (mai puțin păroase) care făceau mult maii multă gălăgie și se manifestau incomensurabil mai urât decât bietele creaturi captive.

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

5 comentarii Adaugă comentariu

 1. Chinul adevărat este tocmai ţinerea în cuşca respectivă. Deschide ochii mai mult!

  • #2 Comentariu nou

   E cu dus și întors asta. Am fost acum trei ani în Olanda și am vizitat o grădina zoologică. Pai… tati, au leii ăia niște condiții acolo de zici că au câștigat la 6/49 Loto Jungla!

  • Captivitatea tot captivitate se numeşte.

 2. #4 Comentariu nou

  Sigur că dacă se întâlnea cu leul prin junglă, nu cred că mai avea aceeași atitudine…

Adaugă comentariu