Închide

Ce vrei să cauți?

Invazia gândacilor verzi urât mirositori

În ultimii trei ani de zile, odată cu venirea toamnei, sunt invadat de mici insecte verzi care, strivite de forţa necruţătoare a mâinii mele, put ca dracu.

Cunoscute sub numele de ploşniţe, aceste gâze stresante se infiltrează pervers în camera mea (câte 1-2 pe zi) urmând ca apoi să bâzâie şi să ţopăie prin toată camera.

Problema e că insecticidul normal, ăla de gândaci de bucătărie (eu folosesc K 300+ de la Sano – ză best) nu are efect asupra lor. Cum toată agitaţia ţine cam două luni pe an, sunt prea leneş ca să mă documentez şi înarmez corespunzător în lupta cu aceste mici bestii.

Acu’, probabil că vă întrebaţi ce-i cu postarea asta despre ploşniţele enervante (care se găsesc pe două culori: maro şi verde, dar put la fel). Păi, am făcut postarea asta din trei motive mari şi late:

1. Să mai fur puţin trafic din Google.

2. Să aflu ce soluţii aveţi voi împotriva gândacilor verzi urât mirositori.

3. Să fac ploşniţele de râs la mine pe blog. (De ce? – Pentru că am blog, d’aia!) :D

———————————————————————————————-

Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

25 comentarii Adaugă comentariu

  1. Si eu gasesc aproape in fiecare zi cate 1-2 gandaci maron , ii prind cu servetelul si ii arunc afara, nu ii strivesc in casa :lol:

  2. Îi urăsc! Intră și pe la geamurile cu plasă si nu doar două luni pe an. Acum dacă deschid geamul în baie, îtr-o oră îmi intră cinci :|

  3. Păi nu s-a terminat cu astea de vreo lună?
    Eu nu am văzut până anul ăsta, și a fost rău cu ele în vară.
    Așa nu intrau în casă, că seara țineam doar geamurile deschise, și alea au plasă. Dar le mai găseam prin haine ascunse, după ce le luam de la uscat.

    Preferam să le iau într-un șervețel (dacă le prindeam) și să îi arunc la wc, gunoi sau pe balcon (aici fără șervețel) în funcție de… stare. :lol:

  4. Si eu care credeam ca numai la mine vin :))

  5. Aseara, la foarte putin timp dupa ce vazusem postul tau, stateam linistita in birou si evident a inceput o ganganie d’asta verde sa zburde prin toata incaperea. Sefu’ si colegu’ abia de si-au ridicat ochii. Io am luat-o la goana, am iesit din birou si tineam usa intredeschisa ca sa vad unde se duce lighioana. Cum se apropia de mine, cum inchideam usa. La un moment dat am inceput sa tip la colegu’ sa se miste mai repede sa plecam acasa. :D Azi dimineata cand am ajuns in birou, din fericire, n-a mai aparut… Cine stie pe unde o fi bagat?… :D

    • #7 Comentariu nou

      @Andera, :)))) s-a pitit pe undeva si sigur o sa iasa la un moment dat sa va bazaie.. :D

    • Cred ca nici 10 minute n-au trecut de cand am lasat comentariu’. Arunc eu privirile pesta umar asa… intr-o doara… si ce crezi? Ala micu’ de respira greu incerca sa se aduca la orizontala oarecum. Adecatelea era cu picioarele in sus si se zbatea sa se intoarca… Evident ca am tipat la colegu’ sa vina sa-l ia de langa mine. Acu stau linistita. :D

  6. #9 Comentariu nou

    doamneeee,si eu care incepusem sa urasc italia din cauza insectelor .ma gandeam ca in romania nu am patit niciodata sa imi intre in fierul de calcat o gaza din asta verde ,care ,ziceti voi,se numeste plosnita.inchipuiti-va ca am dat search pe google ca sa dau de cap misterului,nu stiam ce sunt si cum sa scap de ele.inca ma documentez…intre timp,am cumparat servetele la greu ca sa il inarmez pe sotul meu in lupta contra verzaturilor.

    • #10 Comentariu nou

      Toretic ar cam trebui sa se termine cu ele pentru ca a venit frigul. Dar mai apare cate una parca de nicaieri.. :D

  7. #11 Comentariu nou

    teoretic,da.in zona in care locuiesc eu,NU NINGE!!!avem decat ploi bogate.deci…nu avem temperaturi sub 0 grade toata iarna.in cea mai friguroasa zi au fost 5 grade.nemernicele astea verzi rezista,rezista,rezista…

  8. #12 Comentariu nou

    Au reaparut nemernicii…iarna ii bag intr-un pachet gol de tigari si ii las in zapada…dar toamna? Spray fixativ oare?

  9. #13 Comentariu nou

    Eu am avut unul d-asta toata iarna in casa…acum il cheama Goanga Fresh, are rute de zbor clar delimitate prin casa si e chiar amuzant.

  10. #15 Comentariu nou

    Aseara cand sa ies si eu pe balcon ca tot omu’ sa fumez o tigara, ce crezi .. erau 2 ganganii pe pervaz, una neagra si mai lunguiata si una urat mirositoare verde .. erau intoarse cu cracii in sus si tot topaiau in incercarea de a se intoarce pe partea cealalta (zici ca erau la maraton :))). Evident ca eu cum le-am vazut am facut usurel un pas inapoi si am inchis usa dupa mine :))) .. am zis fu*k it, fumez in camera :))))).

    Acum cateva seri una d-aia verde se tot dadea cu capu’n geam-ul de la usa, incercand cumva sa treaca prin el sa intre in casa.

    M-am saturat de urateniile astea!!!

    • #16 Comentariu nou

      @Daniel, :)) mda…urâte insecte! Nici să le omori nu poți pentru că miros ca dracu…

  11. #17 Comentariu nou

    Am ajuns pe acest blog din disperarea de a gasi o solutie impotriva acestor creaturi enervante. De vreo 5-6 ani de zile parca au luat-o razna. A crescut foarte mult numarul lor si cred ca nu au inamici naturali. Cand eram copil foarte rar gaseam asa gângãnii. Locuiesc in Bucuresti si vreau sa va spun ca m-am mutat de 3 ani de zile in alta zona, insa tot nu imi dau pace aceste creaturi tembele. Dar pot sa va vand un pont unde se ascund pe timpul iernii la voi in casa. Dupa un an de zile am hotarat sa izolam balconul cu tamplarie PVC insa nu am fost destul de inteligenti sa atasam si plase de tantari in acelasi timp. Abia la un an diferenta am facut asta. Cand au venit oamenii sa monteze plasele, mi-au gasit zeci de gandaci ascunsi in tamplaria PVC, in gaurile acelea pe unde se misca acel mecanism de inchidere. Acum stau cu geamurile la balcon deschise pe verticala la vreo 30 de grade si cu plasa inchisa. Organizez zilnic vanatoare de creaturi care sunt prinse intre rama geamului si plasa. Stau acolo agatati cate 5-6 pe zi. Nu se mai termina odata cu ei. Cred ca le-a mers foarte bine peste iarna ascunsi in tamplarie si s-au inmultit ingrozitor. Am cumparat o otrava Bio de la Kaufland care nu este asa de nociva pentru mediu si ii ameteste bine pe fraieri. Asa ca dupa ce ii “parfumez” cu otrava ii adun de pe plasa fara sa mai aibe vreo sansa sa ma atace cu aromele lor. Sa nu faceti greseala sa ii aspirati ptr ca nu mai puteti sa stati in aceeasi incapere cu aspiratorul. :((( . yeah I know -FAIL!

  12. #18 Comentariu nou

    Mie când mi-a scos becanicul filtrul de polen la mașină, a scos un pumn de gângănii din astea moarte.

  13. #20 Comentariu nou

    Disperarea pune stapanire pe mine, nu-i mai suport!!!Ei nu miros urat doar dupa ce ii omori, ci si atunci cand ii atingi.Dupa ce bazaie prin casa, spre disperarea mea, si apuca sa se aseze pe undeva, inarmata cu un sul de servetele infasurat pe mana, reusesc sa-l prind fara sa-l strivesc. Il arunc in wc cu tot cu smocul de servetele iar mana mea miroase ingrozitor. Intr-o noapte, pisica mea incerca sa prinda un astfel de sconcs si l-a proiectat cu labuta la mine in pat. Am fost nevoita sa schimb lenjeria pentru ca nu mai puteam dormi de miros.

  14. #21 Comentariu nou

    Chiar speram într-un oarecare fel sa mai aibă cineva problema pe care o am eu . Zi de zi aceiași problema . Jigodiile astea se strecoară zilnic la mine in casa . Cea mai mare problema o am atunci când adun rufele de afara .
    Sa va spun ce am pățit astăzi .
    Am spălat rufe și am ieșit pe terasa sa le întind , jigodia s-a nimerit sa se așeze pe cârligul de rufe pe care îl Țineam cu dinții pentru a ma mișca mai repede . Nu va doresc sa simțiți ce am simțit eu . M-am spălat pe Dinți de 4 ori , m-am clatit cu otet , m-am spălat și cu săpun, am vomitat de doua ore și încă simt gustul ala îngrozitor . Cred ca asta a fost una dintre cele mai proaste zile pe anul asta . Aveți mare grija cu ele , am impresia ca asta este felul lor de a se răzbuna pentru zecile lor rude pe care le-am omorât pana acum . Asta e război !!!

    • #22 Comentariu nou

      Ingrozitor ce ai patit! Nu vreau sa ma gandesc prin ce ai trecut. Si noi zilele trecute ne-am trezit cu unul in pat dupa ce am pus asternut curat abia luat de pe sarma de la uscat. Desi am scuturat asternutul, nenorocitul s-a strecurat in plicul de la pilota, fiind material dublat, si nu l-am vazut decat cand a fost prea tarziu si ne-a imputit tot patul atacandu-ne. Vedeti ca in perioada asta isi cauta locuri sa petreaca iarna si mai ies la iveala in zilele calduroase. Eu cand ii prind in casa am un sistem ca sa nu ma stresez cu mirosul. Sa nu radeti prea tare, dar chiar ajuta. Luati un spray de geamuri sau orice lichid similar cu spray si dati peste nemernic; asta ii blocheaza glanda de la fund si nu mai poate sa va atace cu aromele lui. Luati repede un servetel si luati-l de acolo apoi, fuguta cu el la WC si trageti apa (nu il striviti in servetel). La mine asta a functionat 100%.
      Eu alta metoda de a scapa de ei cand ii mai gasesc prin casa nu am. Stiti bine ca daca ii striviti sau ii prindeti direct cu un servetel tot va ataca. Asa ca…folositi pe nemernicii astia imputiti, aceeasi strategie.
      Succes la vanatoare!

  15. #23 Comentariu nou

    Sunt disperat! Diavolii astia mici si imputiti mi-au “parfumat” camera de gaming, Nu stiu pe unde intra, dar aproape zilnic vad cate unul prin camera. Eu, de regula, ii arunc la WC intr-un servetel impaturit de mai multe ori. Am sa incerc si metodele celor care au postat aici. SUCCES LA … RAZBOIU’!

  16. #24 Comentariu nou

    Vad ca nu e de gluma cu kamikajii astia…am sa va spun si voua ce fac yo…
    O cutie de carton destul de incapatoare…o veioza…si seara inainte sa se intunece de tot o pun in functie…cind sa intunecat am 2-300 de kamikaze (asa ii chem yo din cauza parfumului care il emana)…sigilez cutia cu scoci si ma duc in gradina si fac un foc si arunc cutia cu tot cu ei (ii pun la prajit)ca asa mor si ouale…pentru ca chiar daca sint morti ouale se dezvolta si ies pui…
    In cazul in care strivesc vreo unu…iau un servetel il umezesc cu otet si ma sterg pe miini…nu mai pute.sper sa mearga si la voi…spor la facut capcane si bafta sa gasiti un loc unde sai prajiti.o zi buna va doresc.

  17. #25 Comentariu nou

    Deci eu acum am unul sub șifonier și nu pot sa îl mai iau sta de vreo 5 ore acolo și încă ma rog sa iasă de acolo sa îl pot arunca în wc .Mie personal îmi este sila de ei .Credeți că o să mai iasă de sub șifonier?

Adaugă comentariu