Închide

Ce vrei să cauți?

Localuri din București pentru care am dezvoltat o obsesie în ultima vreme

Probabil știți că sunt genul de individ care exagerează cu mâncatul în oraș. Îmi place să experimentez o groază de localuri, să le dau săshici și să le îndosariez în Ghidul Ionescian al localurilor. De asemenea, mai sunt și genul de individ care realizează că formatul video în care îmi împachetez recenziile gastronomice nu este pe gustul tuturor plătitorilor de abonament la internet.

Așa că m-am gândit să mă fac util pentru toată lumea și să încropesc un platouaș cu câteva recomandări de localuri bucureștene de care am devenit obsedat în ultima vreme. Sper să le testați și voi, dacă nu ați făcut-o deja, și să îmi ziceți dacă merit cinci săshici pentru recomandările pe care le-am făcut.

Primus Pub (link)

Iubesc locul ăsta. Pe lângă faptul că te lovește instant un vibe de Londra în momentul în care dai cu ochii de fațada clădirii în care este plasat, interiorul localulul este de o frumusețe greu de egalat, iar energia pe care ți-o dă locul te face să te întorci ori de câte ori ai ocazia.

Mâncarea este delicioasă, au un Cheese Steak magic, au Guinness și Kilkenny la draft, iar recent am mai descoperit o bere albă la draft care mă rupe grav pe genunchi (nu i-am reținut numele încă). Servirea e excelentă, zumzetul creat de oamenii mișto care trec pragul localului este energie curată. Bonus, au niște coaste și niște mititei de manual.

Sardin (link)

Localul ăsta este dintr-un alt film. Clar n-ai zice că e de pe meleagurile astea. Nu o să găsești șnițele și papanași, dar are niște miniburgărași de întins pe papilele gustative și niște preparate excelente pe bază de pește. Aspectul restaurantului este impecabil, iar servirea este de top.

Dacă ajungeți pe zonă, neapărat să vă luați platoul de brânzeturi cu dulceață și să intrați într-o discuție despre vinuri cu băieții care vă servesc, sunt fascinanți oamenii. Cinci săshici!

Ză Lokal (link)

Pasiunea pe care o pun oamenii ăștia în preparatele pe care ți le înșiră pe masă este greu de egalat. Burgărașii, coastele făcute de Melinda, CLĂTITELE, tot ce gătesc indivizii de la Ză Lokal este absolut delicios.

Dacă ar fi să îmi imaginez o zi perfectă de weekend, ea ar conține și câteva ore petrecute pe terasa lor, cu Calea Victoriei mai soft circulată de mașini, soare pe cer, iar pe masă clătitele și burgărașii lor.

J’ai Bistro (link)

Ăsta-i un local de manual. Mâncare bună, servire corectă, prețuri cinstite și ambianță foarte plăcută. E genul de loc care îți sare printre primele în minte atunci când vrei să te bucuri de un prânz care să te facă fericit. Vara, când au terasa din curte deschisă, localul își dublează factorul de adorabilitate.

Ryan’s Irish Pub (link)

L-am descoperit de curând, de fapt am fost o singură dată aici, dar clar plănuim să revenim. Au burgărași de la Furgoneta și Guinness la draft. Localul arată țiplă și te transportă în Irlanda aia pe care ți-o imaginezi pentru că nu ai vizitat-o până acum de fapt.

La Finca by Alioli (link)

Ăsta este unul dintre localurile mele de suflet. Aici vei găsi probabil cel mai bun gin din oraș, un meniu bazat pe bucătăria spaniolă și niște oameni extrem de dedicați muncii pe care o fac. O să vezi la ce mă refer atunci când le vei face o vizită.

RIBS – Romanian Insane Barbeque and Sauces (link)

Aici am mâncat cele mai bune coaste din câte am mâncat până acum într-un restaurant din București. Cu asta cred că am zis tot ce trebuie să știți despre acest local. :)

 

Cel mai probabil, după ce dau publish la articolul de față, o să îmi mai aduc aminte de alte localuri pe care ar fi trebuit să le menționez, dar o să mai revin cu astfel de recomandări. Asta pentru că m-am decis să încerc să scriu mai des aici pe blog. :)

Poftă mare!

 

Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

Adaugă comentariu