Închide

Ce vrei să cauți?

Cum a fost la Electric Castle 2018

Articolul de față este scris împreună cu Georgiana. Am vrut să facem un experiment să vedem ce iese, acum să ne ziceți voi în comentarii dacă vreți să repetăm povestea. :)

Ne-am întors deja de o săptămână de la EC 2018 și ne-am gândit să facem o retrospectivă cu ce ne-a plăcut, nu ne-a plăcut și de ce ne dorim să revenim și la anul.

Pentru noi este deja a treia ediție din cele șase de până acum și prima impresie este că festivalul a crescut enorm. Dacă la prima noastră ediție de acum trei ani nu știam la ce să ne așteptăm și cumva ploaia torențială ne-a cam dat peste cap, acum știm că Electric Castle fără ploaie nu există și că ăsta este farmecul festivalului.

Am făcut un test în ultimii doi ani și am început să ne uităm pe aplicația de vreme cu 2 săptămâni înainte de festival și parcă e un făcut că de fiecare dată vremea se strică fix în timpul festivalului. :) Ce e însă foarte mișto e că oamenii se bucură de festival și vin an de an indiferent de vreme, noroiul și ploaia unind mii de suflete care vin să se distreze timp de 5 zile la Bonțida.

Anul acesta am ajuns încă din “Ziua 0” și am stat până la final, experimentând festivalul în toate “stările” lui: soare, ploaie, aglomerație, mai puțină aglomerație, liniștea din timpul ultimelor pregătiri de începerea festivalului sau starea de bubuială continuă până când reușești să adormi și să te rupi de basul care timp de patru zile și ceva devine pulsul Bonțidei.

Motivele pentru care ne întoarcem în fiecare an sunt vibe-ul super relaxat pe care îl au oamenii și atmosfera chill de parcă ești în vacanță. Cred că amplasarea lui departe de aglomerația unui oraș mare îl ajută să aibă vibe-ul ăla de “life like a festival” pe care îl vezi în poze pe Pinterest la Coachella sau alte festivaluri de gen.

Acum hai să vorbim un pic despre ce s-a întâmplat anul acesta timp de 5 zile la Bonțida și ce ni s-a părut noua cool sau ce nu ne-a plăcut și o să o le luăm pe rând:

Line-up: Aici a fost prima ediție din cele trei la care am fost în care nu ne-am regăsit atât de tare. Având experința anilor trecuți în care era cel puțin un artist sau o trupă care ne făcea să mergem acasă cu gândul la el/ea, anul acesta nu am avut conexiunea respectivă cu cineva. Pentru unii a fost Jessie J, dar în cazul nostru nu prea a fost semnalul suficient de puternic să avem conexiunea bună. Poate dacă veneau cei de la London Grammar, situația stătea altfel.

Atmosferă: așa cum ziceam și mai sus, credem că ăsta este principalul motor al acestui festival și motivul pentru care an de an mii de oameni din România dar și din diverse locuri ale lumii, vin până la Bonțida. Dacă ar fi să îi dăm săshici, s-ar încadra lejer la 5 cu felicitări. :)

Food & drinks: anul acesta organizatorii au gândit foarte bine împărțirea food-truck-urilor, și dacă în ceilalți ani erau concentrați într-o singură zonă, anul acesta au fost dispersați în trei zone diferite astfel încât timpul petrecut la cozi să fie mai mic.

Un alt lucru care ne-a plăcut a fost diversitatea și multitudinea de opțiuni, având pe lângă clasicii burgeri, cartofi prăjiți, pizza și hot dog, mâncare gătită, mâncare chinezească, opțiuni pentru micul dejun, salad bar, cât și multe truck-uri cu dulciuri. Cinci săshici și aici.

O activare de menționat:

În încheiere îi salutăm pe cei de la Persil care au fost pe zonă și anul ăsta la Electric Castle să ne ajute pe toți să ne spălăm de păcate cu ajutorul Laundromatului din camping. Activarea lor începea în zona de festival cu un photobooth unde ne scoateam la iveală îngerul și demonul din noi, iar apoi continua în zona de camping cu Laundromatul.

La fel ca și anul trecut, au avut grijă să le spele hainele oamenilor din camping, iar noi am fost să facem tradiționala poză pe bază de Marian chinuit și Ionească mega-divă. De data asta au avut și baloane de săpun.

Cred ca Laundromatul Persil are șansă de a deveni curată tradiție la Electric Castle. Asta pentru că ideea lor pleacă de la un insight mănușă pe festivalul scăldat în ploile de vară generatoare de noroi, iar oamenii chiar câștigă ceva util din toată povestea.

Poză 2017:


Poză 2018:

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

Adaugă comentariu