Închide

Ce vrei să cauți?

Am asistat la o premieră mondială în 5G (P)

A se consemna în jurnalul de bord: pe 19 februarie 2019 am văzut pentru prima oară o hologramă cântând LIVE în sincron cu o trupă care era în carne și oase în fața ochilor mei:

Acum două săptămâni am fost invitat de Vodafone la un concert Vița de Vie, iar invitația începea cu întrebarea “Ești pregătit să vezi cum viitorul devine prezent?”. Primul gând a fost “E clar, Vodafone lansează 5G”, dar gândul a venit la pachet și cu întrebarea “Ce se va întâmpla la eveniment?”.

Așa că am ajuns la Romexpo, unde avea loc concertul. Vița de Vie începe civilizat prestația și la un moment dat monșer Despot începe și ne povestește despre Luca, un puști de 10 ani care cântă foarte tare la chitară, dar care are o mare fobie când vine vorba de urcat pe scenă. Moment în care intră în scenă tehnologia 5G și “ni-l teleportează” pe puști în fața ochilor sub forma unei holograme care interacționează LIVE cu Despot și cu publicul.

A, și începe să cânte LIVE cu toată trupa, într-un sincron perfect (după urechea mea de om normal). Cu alte cuvinte, puștiul era într-un colț de oraș, la 2 kilometri distanță, și cânta în sincron cu Vița de Vie, care era pe scenă în alt colț de oraș, iar noi îl vedeam pe puști sub formă de hologramă pe scenă. Un soi de 2 Pac la Coachella LVL 999+ LIVE și în sincron cu alți 5 indivizi.

Pe scurt, Vodafone a găsit un mod foarte practic să ne arate cât de puternică este tehnologia 5G din moment ce a putut face posibilă transmisiunea audio și video la o calitate atât de bună și a permis sincronizarea perfectă dintre Vița de Vie și Luca.

Ulterior am aflat că am asistat la o premieră în lume. Mai exact, am asistat la “primul concert din lume în care a fost integrată o secvență live transmisă printr-o hologramă realizată cu ajutorul tehnologiei 5G, furnizată de Vodafone România”. Concertul îl găsiți aici.

Știu că vor apărea comentarii la modul “păi stai că tu te duci la un concert să vezi artistul în carne și oase, nu o hologramă”, dar nu despre asta este vorba. Imaginați-vă că, așa cum tehnologia l-a ajutat pe un puști de 10 ani să își își înfrunte frica de scenă, așa va putea ajuta doctorii să opereze de la distanță cu ajutorul unor roboți. Nici nu mai zic de viteza cu care o să îmi uploadez eu vlogurile. :)

În încheiere vă las cu spotul Vodafone care surprinde întâmplarea din 19 februarie 2019:

După experiența cu concertul pe bază de hologramă și cea cu mașina electrică de săptămâna trecută, chiar încep să cred că trăim în viitor. :)

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

Adaugă comentariu