Închide

Ce vrei să cauți?

YouTube Rewind 2019 (câteva observații)

Cu o ușoară întârziere de aproape două săptămâni, am văzut și eu YouTube Rewind-ul de anul ăsta. Dă-i un play și apoi aruncă un ochi pe observațiile mariciene vizavi de el. Sunt fix sub clip.

• Oamenii au dres-o decent după ce Rewind-ul de anul trecut a devenit “most-disliked YouTube video”. Adică Rewind-ul de anul trecut are 17M dislikes, iar Baby a lui Bieber are 11M dislikes. E greu să-l bați pe Bieber. Când zic că au dres-o, mă refer mai mult la duma din clip “În 2018 am făcut ceva ce nu ți-a plăcut. Hai să vedem ce ți-a plăcut în 2019!” și fac un top al celor mai like-uite clipuri. Smart. Rewind-ul de anul ăsta are doar 7.6M dislikes și e pe locul trei în “List of most-disliked YouTube videos“, după Rewind-ul de anul trecut și Baby a lui Biebier, desigur. Asta după doar două săptămâni de existență. Devine o tradiție interesantă asta cu dislike-urile.

• Anul ăsta s-au focusat serios în Rewind pe canalele locale. Primul canal care a sărit de 20M de abonați în Indonezia, primul creator care a sărit de 10M abonați în Orientul Mijlociu. Probabil asta și pentru că primul canal de YouTube care a sărit de 100M de abonați a fost un canal din India. Mega-bătălie ce a fost între el și bunicul PewDiePie.

• Apropo de PewDiePie, fiul rătăcitor și ignorat de YouTube în ultimii ani de Rewind (asta cel mai probabil după scandalul cu tentă nazistă din trecut – Google it!). Anul ăsta a apărut în Rewind. Cu cel mai like-uit clip (ăla de la nuntă) – peste 4.7M de like-uri.

• Apropo de fiii rătăcitori ai YouTube-ului, în Rewind nu s-a auzit/văzut nimic despre Logan Paul și acțiunile sale de spălare a imaginii pe bază de box și alte activități atletice.

• Asia se urcă hotărât în topuri. India a rupt butonul de 100M în două, Coreea de Sud dă foc la like-uri și vizualizări cu K-Pop și alți vloggeri care creează conținut d-ăla urlător, colorat și cu multe litere pe care nu le înțeleg.

• Revelațiile americane din ultimii doi ani sunt Mr. Beast și Shane Dawson. Mai e și David Dobrik.

• Studiați un pic lista asta ca să vedeți cine-s creatorii care le-au rupt pe cifre anul ăsta. Cam în direcția asta o să vedeți mult copy-paste și pe meleagurile autohtone.

 

Abonează-te la vlogul meu aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

 

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

Adaugă comentariu