Închide

Ce vrei să cauți?

A doua zi cu autorulota, al doilea articol scris de Ioneasca

Articol scris de Ioneasca:

Ziua a doua a început de dimineață cu o baie în piscina de la campingul Aurel Vlaicu și cu planuri mari să ajungem la Băile Felix.

Am plecat spre Oradea, iar drumul a fost presărat cu peisaje superbe, lanuri de grâu, câmpuri întregi de floarea soarelui, livezi și cer senin. Am oprit de câteva ori ca Marian să surprindă tot frumosul din dronă și chiar am condus autorulota pe o porțiune de 2-3 kilometri ca sa poată filma.

Prima senzație care m-a încercat când m-am urcat la volan a fost de panică, dar după ce am pornit mi-am dat seama că nu e atât de greu: trebuie multă atenție pentru că ai doar oglinzile laterale și atenție la curbe care trebuie abordate cât mai din larg având în vedere lungimea autorulotei care e cât două mașini normale.

Am oprit la un moment dat și la un mic picnic, mai ales ca tocmai ce cumpărasem niște roșii care aveau gustul copilăriei, fix precum cele pe care le mâncam direct din grădina bunicilor mei de la Vaslui. Am mâncat roșii calde, arse de soare cu puțină sare și a fost cea mai bună masă a zilei.

Ne-am continuat drumul și fix când am intrat în județul Arad a început distracția cu drumul în lucru unde am prins o porțiune unde efectiv nu vedeai la 2 metri în față de praf și toată autorulota se zguduia din toate încheieturile, chiar la un moment dat au început să se deschidă dulapuri și sertare pentru că uitasem să le blocăm.

După o ora de haos am ajuns la Oradea care ne-a surprins pe amandoi. Centrul orașului este restaurat complet și toate clădirile arată superb. Am încercat să mâncăm la Spoon, despre care am înțeles că e unul din cele mai mișto restaurante din Oradea, dar din păcate nu aveam voie cu Sasha nici măcar pe terasă, așa că am mers la Viking’s unde Marian a mâncat varianta sârbească a burgerului- pljeskavica, iar eu niște pui pane, ambele foarte bune. Aici am încercat să reinstalăm Sierra pe laptopul lui Marian, însă fără rezultat pentru că internetul mergea foarte prost.

Dacă planul inițial era ca la Baile Felix să dormim în natură, acesta ne-a fost dat peste cap de problema cu laptopul lui Marian. Ca să își poată instala Sierra, avea nevoie de curent, iar prizele din autorulotă nu scot 220V dacă aceasta nu este conectata la curent. A trebuit să căutăm camping, și dacă în prima seară am putut alege din două, la Băile Felix este unul singur, care mie nu mi-a plăcut absolut deloc. Să nu mă înțelegeți greșit, aveai toate condițiile pentru campare, însă era poziționat fix lângă drumul principal într-un fel de parcare și lângă locul pe care ni l-au dat treceau niște țevi: să zicem că priveliștea era una industrială.

Seara s-a încheiat din nou foarte târziu, în jur de ora 2, după ce am uploadat vlogul și publicat articolul din prima zi. Mai bagăm și mâine o fisă cu Mac-ul lui Marian și poate reușim. ?

 

#AventuriIonesciene #CuRulota este un proiect pus în mișcare de Haff.ro și de Petrom

Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

2 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Georgiana, scrii frumos, ingrijit, pe drept ionescu e mandru de tine. Dar vezi cum faci cu mai mult ca perfectul: “(noi) tocmai ce cumpărasem”, “pentru că uitasem să le blocăm”. Eu cumpărasem, noi cumpăraserăm… Eu uitasem, noi uitaserăm…
  Greseala comuna pe la Bucuresti. Hai ca se poate! Steagul sus, pa!
  (Eu te pupasem, noi te pupaserăm…) :)

  • #2 Comentariu nou

   Ioneasca îți transmite un “Mulțumesc!”. :D Xoxo, Flors!

Adaugă comentariu