Închide

Ce vrei să cauți?

“Americanii sunt proști!”

“Americanii sunt proști”, zise personajul nostru, care ținea în mână un iPhone (“designed in California), pe care rulau două aplicații: Facebook (creat în curtea unei universități de prestigiu din Massachusetts) și Twitter (al cărui sediu este în San Francisco, California).

.

Haios este că mai toți care fac uz de aceeastă afirmație, și care cred cu convingere că populația Statelor Unite ale Americii  este atât de proastă încât are nevoie de cursuri pentru respirat și mers pe stradă, sunt fani ai filmelor americane și sparg torrentele sau ușile cinematografelor ori de câte ori apar “Misiune Imposibilă”, “Hobbitul” sau un film cu enșpe nominalizări la Oscar.

.

Exact, sunt ăia care au lăudat Django Unchained și care l-au ridicat pe Tarantino pe culmile genialității, uitând că tipul s-a născut în Knoxville, Tennessee.

.

Ei sunt ăia care urlau cu pieptul dezgolit în club “Let’s hear it for New York… New York, New York!”. Ei sunt ăia cărora le plac cartofii prăjiți de la McDonald’s, restaurant de tip fast-food apărut, în 1940, în San Bernardino, California

.

Și exemplele pot continua.. Microsoft, Google, KFC, Coca-Cola etc.

.

Nu sunt fanul SUA….

.

… și nici nu vreau să le iau apărarea americanilor, asta pentru că urăsc ce au făcut conducătorii lor, alături de cei ruși, din România. Totuși, nu suport ipocrizia cu care ne dăm noi mare popor de culți și deștepți, când avem televizorul deschis la show-urile lui Măruță, Capatos și Morar. Când CanCanTv și amantele lui Guță adună mai mulți telespectatori decât Garantat 100%, cu Neagu Djuvara pe post de invitat.

.

Evident, au și americanii bovinele lor, destule chiar, dar eu nu m-aș grăbi să compar o țară cu peste 300 de milioane de locuitori cu una sub 20 de milioane.

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

13 comentarii Adaugă comentariu

 1. E trist ca Obama a ajuns sa cumpere bloggeri :))

 2. Și nu uita de Thomas Alva Edison (băiatul cu becul) Henry Ford (prima linie de asamblare) Werner von Braun (de origine germană – care a dezvoltat racheta Saturn V care a dus primul echipaj pe Lună), de James Watson (care a descoperit structura ADN-ului cu F. Crick), Alexander Bell (băiatul cu telefonul),etc.

  Adaugând și cei 200+ ani de democrație.

 3. Ca să parafrazez, am fost aseară la Django. Apropo de toată lumea care ba a înjurat că Django e de căcat ba că Django e genial, mie nu mi s-a părut că e nici una nici alta. Adică da, Tarantino are un stil aparte și face filme mișto, dar sincer să fiu Django mi s-a părut un film bun și atât. Actorii sunt bine aleși și joacă foarte bine, soundtrack-ul e prea tare (îmi plac combinațiile de melodii), multe semnificații și obiceiuri plus un anumit tone of voice, dar când vine vorba de poveste și desfășurarea acțiunii mi s-a părut totul previzibil și linear.

 4. Americanii au o mare problema cu invatamantul. Nu suntem noi, romanii, cei mai potriviti sa-i judecam. :)

  Insa din cauza asta ajung sa importe specialisti din alte parti ale lumii. Sistemul lor pur si simplu nu produce suficienti. Asta se simte mai ales in domenii precum IT-ul, unde ai nevoie de skill-uri foarte specifice.

  • #10 Comentariu nou

   Da, SUA importă inteligență pe bandă rulantă. Ăsta este oarecum alt subiect, pentru că americanii sunt un cocktail de alte popoare, până la urmă. :)

 5. #11 Comentariu nou

  pai asa avem si noi geniile noastre daca e sa luam la bani marunti insa, avand in vedere ca sunt 300 de milioane ar fi si normal sa aiba genii. ar fi grav daca nu ar avea.
  restul sunt prosti de put si nu o sa imi schimb parerea pentru ca am cunoscut americani neaosi si nu aia care au ajuns in Romania ci de aia care se doreau cu pretentii.
  cum zice si @Paula au o mare problema cu invatamantul.. invatamantul de nivel mediu zic eu. cei care ajung mai departe se si desteapta pentru ca au cu ce.
  si noi suntem vazuti saraci si indienii europei chiar daca nu toti suntem asa dar, din cauza majoritatii e greu sa schimbi aceasta opinie.

  (parerea mea)

  • #12 Comentariu nou

   @Emi, da, Paula zice bine, au o problemă serioasă cu învățământul, dar în aceeași situație suntem și noi. Eu zic că doar ne grăbim când etichetăm un popor ca fiind prost. Exact cum și vesticii se grăbesc să ne eticheteze păduchioși și hoți.

  • #13 Comentariu nou

   etichetele sunt de cand lumea. daca e sa o luam asa dupa etichete a fost creat si holocaustul: ca aia e grasi si mananca painea lu aia slabi.
   nu cred ca ne grabim pentru ca si aia ne cred pe noi paduchiosi si innapoiati chiar daca nici macar nu au auzit de noi :) e de baut vreo 10 beri pe o poveste a unui prieten de-al meu plecat de curand in Noua Zeelanda
   beau repede berea

Adaugă comentariu