Închide

Ce vrei să cauți?

Un articol despre aplicația Drumul Cetăților by Bitdefender

Știu că pare un pic dubios titlul, dar am vrut să subliniez că de data asta scriu despre aplicație, având în vedere că până acum doar am vorbit în vlog-uri despre ea.

Pe scurt, aplicația Drumul Cetăților vrea să facă mai ușor de descoperit cetățile și bisericile fortificate din România. Legătura dintre cetăți și Bitdefender mi se pare destul de evidentă, având în vedere că atât Bitdefender cât și cetățile au rol de apărare împotriva invadatorilor. Mă rog, cetățile au avut în trecut, iar Bitdefender are în prezent. :)

Aplicația este gratis și super-ușor de folosit. Te loghezi cu Facebook și îți face cont automat:

drumul-cetatilor-part-I

Odată logat o să îți apară harta României care se va centra pe locația în care ești. Eu fiind în București mi-a afișat locațiile istorice din apropiarea mea (Palatul Șuțu, Palatul Ghika Tei etc.). Faza e că nu poți da check in decât dacă ești la mai puțin de 500 de metri distanță de ele.

drumul-cetatilor-faza-II

În funcție de câte check in-uri dai în cetăți, biserici fortificate sau alte locuri istorice, poți ajunge vornic sau chiar voievod. Eu am doar 6 check in-uri date și sunt vornic. Voievodul are 44 de check in-uri. S-a plimbat ceva flăcăul. :)

drumul-cetatilor-check-in

Din toată acțiunea de plimbat și dat check in-uri, ca utilizator te poți alege cu licențe de antivirus Bitdefender, dar probabil cel mai important aspect e că ajungi să vezi cu ochii tăi file din istoria poporului nostru. Eu cât am fost prin #DrumulCetăților acum două săptămâni am rămas destul de uimit de clădirile pe care le puteau construi stră-stră-stră-(stră în perioadă)-bunicii noștri cu tehnologia pe care o aveau atunci.

Găsiți aplicația Drumul Cetăților pentru iOS aici, iar pentru Android aici.

Găsiți mai jos toate vlog-urile pe care le-am făcut acum două weekend-uri, când am fost cu mai mulți bloggeri și gașca de la Bitdefender prin țară pe urmele istoriei.

Prima zi:

A doua zi:

A treia zi:

Un episod în care vorbesc despre aplicație:

Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

Adaugă comentariu