Închide

Ce vrei să cauți?

Odată cu iOS 8, Apple ne bate apropouri să ne luăm iPhone de 64GB

Dacă ai un iPhone 4S, 5 sau 5S, probabil ai văzut deja că a apărut deja iOS 8. Problema e că o să ai nevoie de vreo 5GB spațiu liber pe telefon, dacă vrei să îți faci update-ul direct din telefon. Asta cu toate că update-ul în sine “cântărește” doar 1,2GB.

De ce îți cere Apple cei 5GB?

Simplu: ca să te panicheze în caz că ai un iPhone de doar 16GB, situație în care, mai mult ca sigur, ești blană cu spațiul pe telefon, având mereu doar câteva sute de MB spațiu liber de stocare. Plantându-ți cumva în subconștient gândul că la următorul upgrade trebuie să îți iei un iPhone de 64GB sau de 128GB.

Bine! Și ce faci acum? Că doar nu începi să ștergi toate pozele alea sexy din telefon. Și nici în iCloud nu le urci. Păi:

Soluția pe termen lung

Data viitoare îți iei un iPhone de 64GB, asta pentru că oricum aplicațiile au început să ceară mult spațiu: Doar Facebook  îmi toacă vreo 2GB cu tot cu aplicația de Messenger.

Soluția pe termen scurt (ca să treci la iOS8)

Faci update-ul conectând iPhone-ul la calculator, prin iTunes:

update-ios8

Vezi să ai 1,5 GB spațiu pe jucărie și să îți meagă bine Internetul. Eu eram conectat la Wi-Fi  și mi-a dat câteva erori, până m-am conectat cu Sfântul Cablu de Rețea. :)

Pont găsit la Mashable. Recunosc, pe mine nu mă ducea singur capul să fac toată schema asta.

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

2 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Dacă nu era titlul ăla, hai, treacă-meargă… Facebook ocupă atâta pentru că nu șterg datele cu caracter temporar. Cică ar fi aplicația făcută prost spun, după cum era de așteptat, fanii Apple.
  Sincer, nu înțeleg de ce ai nevoie de atâta spațiu de stocare pe telefon. Dacă ai o mie de poze, le mai pui și altundeva. Cât despre aplicații, nu mai bine păstrezi și pe laptop câteva zeci, în loc să ai suta numai pe telefon?
  Scuză-mă, dar faptul că umpli aiurea un telefon nu înseamnă că Apple ”bate apropouri”.

  • #2 Comentariu nou

   @dam167: eu chiar am șters o grămadă din aplicațiile inutile și din poze, dar tot nu prea mă ajung cu spațiul. Cât despre faza cu 5GB liberi ca să instalezi un soft de 1,2GB mi se pare trasă de păr, de aici și impresia mea că ne bate apropouri. :D Oricum, când trec la iPhone6, o să fie unul de 64GB.

Adaugă comentariu