Închide

Ce vrei să cauți?

Despre Austria în gânduri scurte și poze lungi

Pe timp de vară, când zăpezile se lasă sfâșiate de soare și îi lasă trupul dezgolit, Austria este toată un verde aprins. Doar apele mai îmblânzesc “aprinsul”, aruncându-se, pe stil kamikaze, de pe stâncile munților care îmbrățișează aproape orice tablou austriac.

cascada austriaca

Potecile îi sunt pavate cu un soi de pământ moale, care îți dă senzația că pășești pe niște perne proaspăt furate dintr-un serai. Perne atent așezate, ca să delimiteze verdele de hău.

pe poteca

Fântânile din lemn au darul de a apărea de nicăieri și de a-ți crea o spontană sete de fotografie.

lemn si apa

Pe măsură ce urci spre cote de la 2000 de metri în sus, zăpada preia controlul, puternic susținută de ghețarii care au pus stăpânire pe munți cu mii și mii de ani în urmă.

dacia dokker in munti

tablou cu jager

Cabanele din munți adăpostesc povești vechi de sute de ani, rețete de mâncăruri conservate doar de poftele oamenilor, ingrediente recoltate din grajdul anexat, care vin la pachet cu zâmbete calde și, evident, șnapsuri.

cabana austria

ingrediente

talanga si cureaua lataUn loc superb, o capodoperă a Universului, o regiune turistică exploatată cu respect și cap de cei care o au în grijă. Austria merită vizitată vara.

in barci

Tabăra de Fotografie pentru Bloggeri, ediția a cincea, este un eveniment organizat de Foto Union și Austria.info cu sprijinul Dacia Group și Hotel Continental Forum Oradea

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Frumos pe acolo :D Acum parca am chef sa merg pe munte

  2. Frumoase peisajele si vorbele tale se imbina perfect!

Adaugă comentariu