Cei de la Google au implementat în câteva școli din State un program de educare a copiilor cu privire la folosirea Internetului. Dacă #pevremeanoastră era un pic mai greu să te conectezi la www, acum copiii au nevoie doar de un telefon sau de o tabletă și se conectează la un hotspot din parc sau chiar din școală.

Generația asta de copii este generația cu Internetul la gât și bântuie pe YouTube cu aceeași mecanică simplă prin care respiră. Cea mai nasolă parte e că tu ca părinte ești liniștit că e în casă, în colțul lui de jucat pe tabletă, iar el poate consuma tot felul de conținut care îl poate împinge să facă tot felul de idioțenii. Și nu vorbesc aici de balene albastre și alte aberații de speriat părinții.

Cu siguranță este timpul să apară în școli o materie denumită “Internet”, care să educe copiii cum să-l folosească smart, să știe să se ferească de pericolele lui și să se bucure de cantitatea imensă de informații folositoare care se găsesc aici. E timpul să li se explice de mici cum funcționează rețelele sociale și cât bine sau rău pot face cu ajutorul lor.

Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.