Închide

Ce vrei să cauți?

Biciclete – Siluete – Cenuşă – Lumini

Luni dimineaţă, ora 01:00 undeva în sectorul 2 al Bucureştiului, pe o stradă în linie dreaptă cu două benzi pe sens un Volvo S60 roşu goneşte spre garajul vilei din Pipera-Tunari. În această maşină sunt un el şi o ea, amândoi tineri, băuţi şi obosiţi după o petrecere scurtă de duminică seara. La un moment dat în faţa luminii create de faruri le sare o bicicletă cu o siluetă neagră pe ea. Şoferul având puterea de concentrare simţibil apropiată de zero nu mai poate evita impactul şi ia bicicleta în plin. Urcă maşina pe trotuar, se ia cu mâinile de cap şi coboară în tremur din maşină să vadă în ce stadiu se află biciclistul.

Vântul începe să bată iar în aer pluteşte ceva ce seamănă a cenuşă. În mijlocul drumului vede decât un morman de fiare ce seamănă cu o bicicletă dar nici urmă de omul ce era pe acea bicicletă. Pe jos lângă bicicletă stau întinse doar nişte cârpe negre pline de cenuşa ce popula aerul deja irespirabil. Undeva la câteva sute de metri se vâd nişte lumini roş-albastre iar un poliţist vine în fugă către locul accidentului.

……………………………………………………………………………………………………………………

Luni dimineaţa, ora 00:50 undeva în sectorul 2 al Bucureştiului la parterul unui bloc cu multe scări se agită nişte lanterne în faţa unui magazin de biciclete scumpe. Patru siluete îmbracate în negru şi perfect organizate pun la cale un jaf mărunt. Una dintre ele pune nişte ventuze pe geam, alta taie cu un cuţit cu diamant geamul iar celelalte două golesc vitrina de două biciclete ale căror cauciucuri miros a proaspătul ce nu a atins pământul.

Deodată pereţii blocului se luminează de albastru şi roşu iar liniştea cartierului se aude un “stai! şi un “nu misca!”. Se creează panică între siluete iar cele două ce aveau prada fac uz de ea şi gonesc la pedală. Celelalte două se conformează strigătelor şi rămân în loc.

…………………………………………………………………………………………………………….

Luni dimineaţa, ora 00:55 undeva în sectorul 2 al Bucureştiului un echipaj de poliţie patrulează străzile în viteza a doua a unui Logan. Doi poliţişti în maşină, unul plictisit şi cu gândul în alte părţi iar al doilea concentrat la drum din cauza volanului şi a pedalelor pe care le avea în grijă. În ochi îi sare o altă lumina decât cea reflectată de carosabil, una mai mică şi într-o permanentă mişcare. La parterul unui bloc se petrece ceva ce pare a jaf. Din entuziasm aprinde girofarul şi sare din maşină cu ordine clare câtre siluetele ce comiteau infracţiunea. Colegul lui o rupe la fugă după un biciclist ce pare că s-a rupt din gaşca de siluete. În fugă spre locul cu pricina vede cum încă un biciclist rupe gaşca, poliţistul preferă să îi prindă pe cei care au rămas în loc şi grăbeşte pasul alergător. Dar pas cu pas parcă oamenii ce au ramas în loc se făceau mai mici iar aerul devenea irespirabil. În locul pe care cu câteva secunde înainte stateau cei doi indivizi acum nu mai era nimic.. doar nişte cârpe negre iar în aer plutea cenuşă. O izbitură puternică se aude la câteva sute de metri de locul unde el stătea lângă o gaură în geamul unui magazin şi nu înţelegea ce s-a întâmplat.

(Şi totuşi… o siluetă a scăpat)

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Ce draq ma…asta ai visat aseara..ai tinut mortis sa ne impartasesti si noua visul tau? :))

  2. give me now

Adaugă comentariu