Închide

Ce vrei să cauți?

Gata, s-a terminat și Boardwalk Empire

boardwalk empire

După 5 ani, 5 sezoane și 57 de episoade, Boardwalk Empire își închide taraba de pe faleza de lemn a orașului Atlantic City și își ia locul meritat pe panoul de onoare al serialelor care vor rămâne în istorie. Ultimul episod a rulat în State pe 26 octombrie, iar eu l-am văzut marți, pe 28.

Ce m-a dat pe spate la Boardwalk Empire?

Atenția la detalii – locațiile în care s-a filmat sunt perfecte, costumele sunt superbe, nu le-a scăpat nimic: tot serialul este o fereastră curată către America anilor ’20 .

Viziunea regizorală a lui Martin Scorsese și a lui Tim Van Patten, regizorul The Sopranos, care amplifică drama momentelor cheie ale serialului. Sunt câteva scene în care ți se zbârlește părul pe mâini și, dacă nu ai păr, îți crește instant doar ca să se zbârlească.

Jocul actoricesc impecabil încununat de un detaliu de finețe: actorii nu știau ce urmează să se întâmple decât de la serial la serial, nelăsând trădările dintre personaje, care urmau să apară mai încolo, să afecteze la nivel de subconștient relațiile inter-personaje.

Este incredibil cum creatorul și scenaristul serialului, Terence Winter, a reușit să se joace cu niște personaje reale atât de grele precum Al Capone și părintele crimei organizate moderne din State – Lucky Luciano, să își imagineze lumea din spatele lor, cum erau acasă, care le erau temerile și ambițiile. Dar să și creeze un personaj fictiv atât de impresionant precum Nucky Thompson cu rădăcinile unui personaj real, la fel de impresionant, precum Enoch L. Johnson.

Este demn de tot respectul ce a reușit să iasă din combinația asta dintre bugetul HBO, Mark Wahlberg, Martin Scorsese, Steve Buscemi, Terence Winter și Tim Van Patten.

Boardwalk Empire este genul de serial pe care o să mi-l cumpăr, să îl am acasă și să îl urmăresc pe la 40 de ani, cu mintea de atunci. :)

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    daca ti-a placut s-ar putea sa iti placa si The Wire. tot HBO, tot 5 sezoane.

Adaugă comentariu