Închide

Ce vrei să cauți?

Concurența este la un alt nivel în New York

Vorbeam acum ceva timp cu cineva despre cât de multă concurență există între new-yorkezi și cât de greu îți este să te afirmi într-un oraș care are o populație egală cu România. Ești un avocat bun? Mai sunt încă 50.000 cel puțin la fel de buni ca tine! În New York, “principiul CheGuevarian”, nimeni nu este de neînlocuit, plutește în aer.

 

Aproape orice om care a gustat fructul succesului în “Big Apple” a fost nevoit să calce peste sute, poate mii, de alți indivizi care alergau în aceeași direcție. Chiar Donald Trump zicea ceva de genul: să ai grijă pe cine calci în drumul către vârf, pentru că te vei întâlni cu el la coborâre.

 

Filmulețul următor este dovada clară a faptului că oamenii care trăiesc într-un sistem atât de concurențial sunt obișnuiți să se lupte pentru absolut orice, de la un cec de câteva zeci de mii de dolari, până la un loc în taxi.

 


Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. Uneori concurenta asta poate fi si din prostie, cred eu. :))

  2. Priveste si partea buna, daca esti printre cei mai buni, practic ai un succes teribil pe cand la noi este total invers, insa probabil sa ma insel insa eu asa ii vad pe unii, oricat succes ar avea tot degeaba e la un momendat.

    • #3 Comentariu nou

      Irina, am senzația că pentru a ajunge acolo sus trebuie să faci enorm de multe sacrificii, că ești bun nu este suficient. :)

Adaugă comentariu