Închide

Ce vrei să cauți?

Cum reacționează copiii din ziua de astăzi când văd un walkman?

Primul meu walkman și-a făcut loc în viața mea undeva prin clasa a VI-a, acum vreo șaisprezece ani (Doamne, ce bătrân sunt!). Era un SONY (deci era Walkman-Walkman de la mama lui!) și mai era și rezistent la apă, motiv pentru care era galben ca un submarin civil.

Adormeam noaptea cu el la urechi, îi consumam bateriile și a doua zi orăcăiam la mama să îmi dea bani de baterii noi. În zilele bune îl răsfățam cu baterii Toshiba, dar în restul timpului era cel mai bun prieten cu 777-urile chinezești. Țin minte că frecam bateriile alea a disperatul, doar-doar mai ținea jucăria vie cât să ascult radio câteva minute.

L-am scăpat la un moment dat din mână, s-a stricat, am încercat să îmi bag nasul în el și l-am stricat și mai rău. A rămas obiect de muzeu prin cameră până acum vreo 4 ani, când am zugrăvit cei 12 metri pătrați și l-am aruncat la pachet cu alte zeci de obiecte din cutiuța cu amintiri.

Nici nu cred că îmi mai aduceam aminte de el dacă nu vedeam clipul de mai jos, în care mai mulți copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani sunt puși față în față cu un walkman și întrebați ce cred ei că este minunăția din mâinile lor. Răspunsurile sunt savuroase, ușor deprimante pentru bătrânul din mine. :)

 

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. Fun stuff :D
    Eu l-am găsit prin cameră acu’ vreo două luni. I-am pus o pereche nouă de baterii și mai bâzâia ceva la radio. Mi-a părut rău că a trebuit să-l arunc, dar asta e. A trecut vremea lui, chiar dacă am petrecut clipe foarte mișto împreună.

  2. In Germania prichindeii din clasele primare au fost intrebati daca stiu ce culoare are o vacuta si toti au raspuns mov :))

    iar oamenii care faceau statistica asta au intrebat, dar de ce? si aia micii au raspuns ca asa au vazut ei in reclama Milka :))

    si sicer sa-ti zic, mi-ar placea sa traiesc intr-o tara ca aia unde nu gasesti vaci pe toate drumurile, ci doar in ferme.

  3. Ce tare e aia mica frate. Way ahead of her time. ii bate la curul gol pe aia de 12 si 13 ani. Aia mica stie ce e ala, cum se foloseste, ce e ala avant tehnologic. Aia mica 4 president!

Adaugă comentariu