Închide

Ce vrei să cauți?

Cum e şi viaţa asta…

Ieri-seară am păţit o întâmplare care pe moment m-a făcut să mă simt ruşinat dar apoi, după ce am analizat-o mai bine, mi-am dat seama că nu am făcut decât să trec printr-o situaţie care mi-a arătat că în lumea asta mai există şi oameni buni, oameni care indiferent de vârstă şi de puterea din dotare sunt dispuşi să ajute.

A trebuit să merg cu prietena mea până la o cunoştinţă acasă şi ajunşi în faţa interfonului ne-am dat seama că nu ştiam numărul apartamentului, deci nu aveam cum să intrăm prea curând în bloc dacă nu sunam persoana respectivă ca să ne zică apartamentul.

În scară, o bătrânică în baston urca cu greutate scările şi aproape că ajunsese la jumătatea drumului până la etajul I. Eu am tras de uşa de la intrare să vad dacă nu cumva este deschisă, în timp ce prietena mea suna fără răspuns din partea respectivei cunoştinţe.

Bătrânica se pare că în ciuda vârstei avea un auz bun şi ne-a auzit cum ne agitam la uşă, s-a întors înspre noi şi ne-a zâmbit în timp ce a început să coboare scările urcate cu greu. Nu exagerez dar i-a luat aproape un minut să coboare scările şi încă jumătate de minut să ajungă la uşă, timp în care noi agitam telefoanele în speranţa de a afla numărul apartamentului pentru a o scuti pe bătrânică de drum.

Când a ajuns la uşă a deschis-o cu zâmbetul pe buze de parcă ne cunoştea de o viaţă şi ne-a întrebat pe un ton miştocar: “Nu vă răspunde mamă? Nu vă vrea?”. Vă daţi seama ce miraţi eram că şi pur şi simplu găseam cuvintele să îi mulţumim pentru gestul extraordinar pe care l-a făcut.

S-a sprijinit puţin de perete să-şi tragă sufletul, ne-a refuzat politicos când am întrebat-o dacă vrea să o ajutăm şi a luat-o din loc cu determinarea unui om pe care îl aşteaptă un drum lung.

De ce vă zic toată povestea asta? Păi pentru că am văzut de sute de ori oameni care când mă vedeau la uşa scării mai aveau puţin şi trăgeau ei de cablurile liftului ca să vină mai repede să nu apuc eu să urc cu ei în lift… Neam de terorizaţi care se uită la ştirile de la ora 5 şi văd în orice tânăr un potenţial tâlhar/criminal/violator.. cu toate că 75% dintre vecinele mele ar da şi bani pentru un viol mic…

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

11 comentarii Adaugă comentariu

 1. Da inca mai exista asemenea oameni .
  Ma intreb insa cati din generatiile noastre fac aceste gesturi si nu numai pentru cineva …un necunoscut.

 2. “cu toate că 75% dintre vecinele mele ar da şi bani pentru un viol mic…” – ce modest esti :lol:
  eh nu toti oamenii sunt la fel :)

  • @BlueRose, :)) Ele sunt la fel.. umblă în capod pe holurile blocului cică “sanchi” să ducă mâncare la câini… :))

 3. Frumos, si peste toate, frumos modul in care ai relatat si apreciat.Pentru ca desi sunti “rari spre deloc” acesti oameni, nici cei care apreciaza nu sunt mai multi, de aceea de la mine ai 10 pentru text ;)

 4. Ce varsta au vecinele tale?:)

 5. tinde vertiginos spre deloc!

 6. rar mai gasesti asemenea oameni…

Adaugă comentariu