Închide

Ce vrei să cauți?

“Derby de România”…

În momentul în care scriu această postare, repriza a doua din meciul de fotbal Dinamo – Steaua e în plină desfăşurare. Chiar nu vroiam să scriu pe blog despre subiectul “Fotbal”, asta pentru că de un an de zile nu mai mă interesează acest fenomen. Fenomen de care eram super-dependent înainte să realizez că mă consum degeaba şi că în România chiar nu ai la ce să te uiţi când vine vorba de fotbal. D’asta în ultimul timp atenţia ziarelor este concentrată mai mult pe prietenele sau soţiile fotbaliştilor decât de pe “reuşitele” din fotbalul românesc.

Ce m-a fâcut să scriu despre acest subiect este senzaţia de timp-pierdut pe care am avut-o astă-seară când m-am uitat la prima repriză a meciului mai sus menţionat. Un fotbal jalnic, faze fără sare şi piper care m-au făcut să nu mai mă intereseze restul meciului. Titulul acestei postări este denumirea pe care au folosit-o comentatorii meciului de “enşăpe mii de ori”, o denumire care în opinia mea este făcută cu cap, pentru are două înţelesuri. Primul este clar făcut pentru cei care se mai uită la fotbalul din România, cei care când un meci de fobal este în acelaşi timp cu “serialul-manea” – “State de România” nu ştiu ce să aleagă şi tocmai de asta şi-au făcut rată pentru două televizoare în cameră. Al doilea înţeles al titlului este, în opinia mea, o mică satiră care deosebeşte un derby adevărat gen “Chelsea – Manchester” sau “Real Madrid – Barcelona” de imitaţia ieftină din România, o Românie care este în stare să cumpere jucatori din Botswana decât să investească în copiii cu adevărat talentaţi care joacă pe maidane doar din plăcere. Din păcate jucatorii ăia din Botswana nu fac mare lucru.. iar cei care îşi mai ard caloriile uitandu-se la meciuri vor rămâne cu moneda ţării Botswana. Mai exact:

Scuze dacă v-am iritat ochii cu acest subiect ieftin, dar trebuia să mă descarc undeva.. în fond d’asta mi-am făcut blog! :D

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

10 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    chiar un meci naspa…

  2. aseara am ajuns acasa dupa finalul meciului nici nu mi-a mai pasat, am vazut dimineata scorul

  3. #4 Comentariu nou

    in timp ce copii talentati ca mine si ca tine..nu are loc in teren…astia aduce toti jucatori buni de afara :-))….viata e grele…

  4. Mie mi-a placut meciul :))

  5. a fost frumos meciul … N’Doye omu’ meciului :x

  6. Ce-ai face dacă ai avea bancnota din imagine? Eu am plătit, în 2000, pe unu’ care nu mi-a plătit munca, cu o bancnotă creată de mine: pe fiecare parte avea câte o imagine a unui sex (masculin, respectiv, feminin!). Apoi, mi-a povestit cineva: “Ai făcut vreo 300 de metri de la redacţie până a reuşit sefu’ să respire! Aşa nu a mai fost plătit niciodată!”.

Adaugă comentariu