Închide

Ce vrei să cauți?

Dinozaurul țigan, o pată de culoare în atlasul dinozaurilor


Dacă am avut pentru câteva secunde senzația că francezii au uitat să fie niște rasiști “miserables”, descoperirea unui schelet de dinozaur care a trăit în urmă cu 75 de milioane de ani, undeva în sudul Franței, a scos la iveală unica asociere pe care aceștia o pot face în momentul în care se gândesc la teritoriul României.

 

După o serie de analize efectuate asupra rămășițelor reptilei supradimensionate, s-a aflat că dinozaurul respectiv este înrudit cu unul ale cărui oase au fost găsite acu’ ceva timp pe teritoriul țării noastre. Drept urmare, francezii au hotărât să își boteze proaspăta descoperire: “dinozarul ţigan” (Atsinganosaurus velauciensis –  spus pompos de științific).

 

Acu’, trecând cu vederea peste ura pentru locuitorii spațiului carpato-danubiano-pontic de care au dat dovadă oamenii de știință francezi, încerc să îmi dau seama ce au avut cu bietul dinozaur de l-au tras în rușini și l-au declarat, într-un fel sau altul, “dinozaurul negru al turmei de acu’ 75 de milioane de ani“.

 

Ce au mai găsit, de fapt, cercetătorii francezi odată cu oasele dinozaurului? Un lanț de aur? O pancartă pe care scria “s’il vous  plait, monsieur”? Sigla unui Mercedes-Benz? Dovezi incontestabile cum că familia Flinstone era de etnie rromă? Dinozaurul avea dinți de aur?

 

sursă știre

 

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

Adaugă comentariu