Închide

Ce vrei să cauți?

De ce e bine să fii pe bune?

Sunt din start #pebune cu voi și vă zic că ce vedeți acum pe display este un articol/clip scris/făcut pentru KFC, care m-a invitat să zic de ce fug de a fi COOL și aleg să fiu PE BUNE. Adică, în traducere liberă, de ce nu sun la 666 ca să se stingă lumina, de ce nu fac PROVOCĂRI NEBUNE sau alte invenții specific youtubărești care atrag faimă și alte chestii pe YouTube. Toată treaba cu #PeBune are legătură cu Zinger-ul, care e un sandviș dintr-o bucată, e #pebune și nu vrea să fie cool.

Cu riscul de a mă compara cu un sandviș, așa am fost dintodeauna. Îmi aduc aminte că eram copil și în fața blocului era cool printre băieți să te epilezi pe picioare ca fotbaliștii și să-ți oxigenezi părul. Era fiță de coolness să îți etalezi gamba lucioasă pe treptele scării blocului. Cred că oricine își aduce aminte de perioada respectivă o să bufnească în râs.  Ăla era coolness-ul perioadei respective. Astăzi e cool să pui poze pe interneți cu tine uitându-te filosofic în zare, să pară că ești extrem de important, când de fapt te gândești doar cu ce hashtag-uri o să sugrumi descrierea postării de pe Instagram.

Eu am zis mereu pas la trendurile astea pe care nu le-am simțit. Nu sunt din filmul respectiv, nu intru în el. Am încercat să fiu #pebune, oricât de diferit eram de cei din jurul meu. Dacă vreau să ajung la 1 milion de abonați, o să ajung în stilul meu, pe limba mea, eventual aștept să apară pe Internet 1 milion de oameni d-ăia care vreau să se uite la mine.

Asta pentru că eu cred că tot coolness-ul ăsta e un artificial fără conservanți, care expiră repede. Ieri era cool să Pokemom GO, azi e cool să kendama, mâine e cool să finger spinner, poimâine mai apare ceva și e riscul să te impiedici pe scări în toată fuga asta după a fi cool. Cel mai sănătos e să fii pe bune. E ca într-o relație, cu cât minți mai puțin spre deloc, cu atât dormi mai liniștit noaptea că nu ai cum să zici ceva incriminator în somn. D-aia nu pot să clickbait, să vorbesc despre chestii intime sau să cancan. O fi cool pe moment, dar mâine apare sigur altceva mai cool. Când ești pe bune, așa rămâi toată viața. Poate și mai departe de atât.

E mai simplu să fii tu, nefiltrat dintr-o bucată, decât să ai zece mii de măști și filtre pe care să le pui dimineața și să le cari zilnic după tine din dorința de a fi cool. În plus, dacă uiți seara să le dai jos înainte de culcare, cică strică tenul. :)

Pe bune, o să rămâi surprins să vezi că atunci când renunți la toate prostiile astea și o să fii dintr-o bucată, o să realizezi că o să ai mai mult timp la dispoziție să faci ce îți place cu adevărat, să te focusezi pe muncă, pe relație sau pe orice alt lucru care te face fericit cu adevărat.

Așa că dacă simțit că ești prea cool și vrei să faci ceva în legătură cu asta, a apărut Școala de Descoolizare. #PeBune. Băieții de la Sector 7 au inventat-o împreună cu KFC și următorul modul are loc joia viitoare, pe 29 iunie. Găsești aici un link unde afli cum te poți înscrie. Dacă ai norocul să fii printre câștigători, să mă tragi de mânecă, o să fiu și eu acolo. Mâncăm un Zinger împreună, cum ar veni. :)

Abonează-te la vlog-ul meu zilnic aici. Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Ai mare dreptate, mai bine sa fi asa cum esti tu, fara 1000 de fete

Adaugă comentariu