Închide

Ce vrei să cauți?

De ce e bine să te legitimezi când îți cere Poliția să faci asta

Observ că se naște un nou trend printre români: refuzul de legitimare în fața polițiștilor. Acum vreo două săptămâni a fost cazul duduilor din nu mai țin minte ce oraș, iar ieri o cucoană a fost încătușată și luată pe sus de băieții cu chipiu, după ce a refuzat să se legitimeze când au prins-o că traversa la Obor prin celebrul loc nepermis de la stația tramvaiului 21.

Iar a ieșit la iveală faptul că avem zero respect pentru omul în uniformă (cu toate că de data asta agenții chiar erau țiplă), iar cetățenii din jurul acțiunii se luau de polițiști și făceau uz de replici de genul “Ce-ai, domnule cu ea? A omorât pe cineva de îi pui cătușele?”.

Ceea ce nu înțelegeau gigelul și tanța de pe margine era că polițistul chiar nu avea de unde să știe dacă femeia aia a omorât pe cineva sau nu din moment ce refuza să se legitimeze. Poate tanti aia se potrivea descrierii unei suspecte care a înecat cu câteva ore înainte un bebeluș într-o cadă din Pantelimon și a fugit. E normal să o iei pe sus și să o bagi în dubă, nu?

D-aia e bine să te legitimezi. Agentul nu are de unde să știe dacă ești cucoană cuminte sau năzdrăvană. Mai ales când el vorbește cu tine, te faci că nu auzi și grăbești pasul. După care începi să urli și să faci ca exorcizatul de Cernica în momentul în care îți pune cătușele.

Rămân la părerea că ar trebui introduse niște ore în școli în cadrul cărora să înțeleagă maimuțicile de mici care e schema cu nenea ăla în uniformă și de ce este bine să arăți buletinul când te faci mare. Mai ales când treci ca animăluțul pe unde nu trebuie și ești turnat în fapt.

Later Edit:

La un an distanță povestea se repetă. Același tip de cucoană năzdrăvană, același tip de audiență care bagă texte “Da’ ce, domn’le, a omorât pe cineva? Duceți-vă și prindeți hoți și lăsați-o în pace”, același Internet care se sparge în două și dă cu dedicații de tipul: “Îți doresc și mama ta să pățească ce a pățit femeia respectivă!”.

Nope, mama m-a spălat pe creier încă de tânăr cu vreo două chestii: “Trebuie să ai mereu buletinul la tine!” și “Nu arunca gunoi pe stradă! Există coșuri de gunoi”

Armata :))

Posted by Bitza Robert on Thursday, 4 August 2016

—————————————————————————————————-

Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi una bucată Like aici!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

1 comentariu Adaugă comentariu