Închide

Ce vrei să cauți?

Harap Alb continuă. Dar cum?

cum-crezi-ca-va-continua

Fratele jnitzelar: Cosmin Tudoran mi-a pasat o leapșă care îmi turează motorul imaginației. O leapșă în care trebuie să îmi imaginez o continuare a activităților acestui individ de poveste, cunoscut sub numele de Harap Alb.

Acu’… nu-s eu maestrul povestitor Ion Creangă, și nici nu duc la băutură cât ducea domnia sa, dar o să încerc să îmi imaginez, pe scurt, cum s-ar fi descurcat acest flăcău de care am auzit prima oară pe o placă de vinil, care se rotea agitat într-o combină rusească de aparatament comunist.

Imediat după căsătoria cu fata lui Roș Împărat, Harap Alb fu’ răpit de o navă extraterestră ce deținea primul motor care permitea călătoria în timp (și spațiu, evident). De fapt, nava extraterestră greșise coordonatele, ea având nobilul scop de a ajunge în America datei de 16 august 1977 și de a-l răpi pe Elvis.

Odată treziți cu Harap Alb, posesor al unui paloș gros și al unui temperament moldovenesc, la bordul navei lor firave, micuții omuleți de culoare neidentificată s-au panicat și au apăsat la nimereală butoanele mașinăriei timpului, ajungând în România anilor 2013. Moment în care îi dau cu “eject” lui Harap Alb, îl răpesc pe Ștefan Bănică JeRe, fericind o Andree Marin și o mare parte dintre români (cu vârste sub 50 de ani) și își văd de drumul lor temporal.

Ajuns în aceste timpuri crude pentru România, Harap Alb, ca orice super erou, se adaptează și se angajează la Dristor Kebap, grație paloșului său care putea tranșa halca de carne de pui sau de vită cu o viteză supersonică. Cu salariu baban de shaormerie, admirația conaționalilor și o pagină de Facebook cu o bază de fani mult mai mare decât Inna, Harap Alb frânge inimi prin cluburile bucureștene de fițe, face cinste prin terasele de pe malul Herăstrăului, ține primele pagini ale tabloidelor și sfârșește prin a deveni modelul preferat al lui Cătălin Botezatu în prezentările de chiloți.

Acu’… sper că domnul Cristian Florea, cel căruia îi pasez leapșa mai departe, va găsi o continuare mai frumoasă pentru flăcăul lui Ion Creangă. Eu sunt mai negativist din fire. :P

Am încălecat pe-o bere/ Și ți-am zis povestea, vere!

Ah.. apropo.. dacă ai tu o versiunea mai bună a continuării poveștii lui Harap Alb, lasă-mi un comentariu cu ea și, dacă îmi place, o să te omenesc cu un abonament pentru un an de zile la revista de benzi desenate Harap Alb Continuă. Te bagi?

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. După căsătorie, Harap Alb se afundă în băutură ca orice bărbat căsătorit ce se respectă. Ca să scape de gura nevestei stă toată ziua în grajd reparând și tunând calul până ce acesta ajunge o simbioză între Pegasus și Unicorn, cai de lux în acel timp. Participă cu acest cal la Raliul României în Coastă pe care îl câștigă de mai multe ori. În cele din urmă prințesa divorțează de el fiindcă își iubește calul mai mult decât nevasta. Acesta pornește alături de calul său în căutarea altei prințese dar nu ajunge departe că fiica lu Roș Împărat îl ajunge din urmă împreună cu o suită de cavaleri-avocați care îi confiscă calul. În sfârșit, Harap Alb se întoarce în regatul său și fără împărăție și fără cal. Sfârșit

Adaugă comentariu