Închide

Ce vrei să cauți?

Despre oameni cu pasiuni frumoase: Întâlnirea Dusteriștilor

De vreo șase ediții încoace, dusteriștii se întâlnesc de două ori pe an, o dată vara și o dată iarna, și își pun Dusterele la treabă pe tot felul de trasee off-road, făcând super atmosferă în vârf de munte, indiferent de vreme.

La invitația Dacia România, am avut șansa să iau parte în weekendul 16-18 februarie la ediția cu numărul 6 a Întâlnirii Naționale a Dusteriștilor. Ocazie cu care am scris trei articole pe blogul Duster 4×4 Everyone: unul despre cum a fost întâlnirea (îl găsiți AICI), unul despre două modele speciale de Dacia Duster, modele pe care le-au prezentat cei de la Dacia în cadrul întâlnirii (îl găsiți AICI), și un articol despre câteva sfaturi de off-road din partea unei echipe care participă în Campionatul Național de Off-road (îl găsiți AICI).

Nucleul tare al dusteriștilor este format din oamenii de la Asociația Club Duster și forumduster.ro, ei organizează în detaliu întâlnirile și stabilesc traseele off-road pe care se desfășoară nelipsitele concursuri contra-cronometru.

În stabilirea traseelor se implică și băieții de la Duster 4×4 Everyone, o echipă de angajați Dacia-Renault care participă în timpul lor liber la concursurile off-road, reușind chiar să câștige două etape naționale și să participe la două etape internaționale, Dacia contribuind la pasiunea lor frumoasă cu două Dustere pe care ei singuri le-au modificat pentru concursuri. Mi-au atras atenția câteva povestiri din care am înțeles că mulți dusteriști vin la etapele naționale pentru a-i susține pe băieții de la Duster 4×4 Everyone. Deja putem vorbi despre o adevărată familie a dusteriștilor.

Pe lângă spectacolul oferit de concursul off-road contra-cronometru standard și cel pentru mașinile dotate cu anvelope all-terrain, unde Dusterul mi-a demonstrat că poate face imposibilul în mâinile unui șofer experimentat, am rămas cu senzația plăcută de familie strânsă în jurul unui brand auto românesc. Un exemplu destul de bun este un participant care vine pentru întâlnirile dusteriștilor tocmai din Germania, bifând până acum cinci din șase ediții.

Găsiți mai jos câteva filmări realizate cu iPhone-ul din dotare în cadrul concursurilor contra-cronometru:

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

Adaugă comentariu