Închide

Ce vrei să cauți?

Interfonul la români

Odată cu reabilitarea termică a blocului în care îmi fac veacul, admnistratorul împreună cu staff-ul organizatoric au început să arunce cu banii în stânga şi în dreapta (sub acoperirea normelor europene) şi au modernizat întrările celor nouă scări din dotarea blocului.

 

• au făcut o rampă din beton pentru persoanele cu dizabilitaţi (şi pentru băieţii care îşi bagă scuterele în scară).

 

• au schimbat acoperişul metalic ce te protejează, în timp ce îţi cauţi cheile, de cratiţele cu ciorbă ale vecinilor.

 

• au pus chiar şi o cutiuţă simpatică din lemn special pentru curierii de oferte (Carrefour, Domo, Kaufland etc.).

 

După ce au modernizat tot ce puteau moderniza, au luat la ochi şi interfoanele. Interfoane care erau foarte ok, asta pentru că puteai deschide cu cheia, cu cartela iar ca să ieşi din scară apăsai un buton. Şi nici nu aveau vreun cod de deschidere pe care să-l ştie toată puştimea din faţa blocului, cum era pe vremuri.

 

Am senzaţia că oamenii aveau foarte mulţi bani la buget şi nu aveau pe ce să-i cheltuie, asta pentru că probabil după ce au analizat piaţa şi au văzut cât costă un interfon, au hotărât ca în loc de unul, să cumpere câte două pentru fiecare scară.

 

Aşa că ne-am pricopsit cu interfon la intrare şi la ieşire. Oamenii au renunţat la cheie şi buton de ieşire, ne-au dat nişte cartele (care costă 5 Lei bucata) şi dacă vrem să ieşim din scară trebuie să le folosim sau să sunăm să ne deschidă cineva din casă.

După toate cheltuielile aste inutile eu am rămas cu o mare dilemă

 

În caz că vine vreun cutremur sau “ne vizitează” un incendiu şi se strică drăcovenia aia electronică  nu este aşa că murim ca şobolanii?

 

 

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

6 comentarii Adaugă comentariu

  1. pai bine mah, oamenii muncesc ca sa-ti fie tie bine si tu faci nazuri?:))) nu inteleg de ce v-au pus interfon si la iesire, am crezut ca glumesti:)), mi se pare o mare tampenie. sau poate s-au gandit aia care au facut treaba asta ca daca isi prinde vr’unu nevata in pat cu amantul ,sa nu poata fugi, nu?:))

  2. Stai ca n-am inteles..pai daca te viziteaza cineva, ca sa iasa ala din scara tre’ sa te sune sa il lasi sa iasa?! :|

  3. Din puntul meu de vedere este “ok” ca masura de securitate. Hai sa luam un caz ipotetic:
    Reuseste hotul sa intre in bloc si iti sparge usa, reuseste sa adune ceva lucruri din casa si se trezeste in fata usii ca nu are cum sa iasa.
    Dar… Pentru ca intotdeauna exista un dar. Poti sa fii sigur ca a fost destul de istet si sa blocheze sistemul de inchidere inainte de a se apuca de “treaba”. Deci, investitie inutila…
    Am sa zicsi eu cum mi-a spus la un moment dat vanzatorul unui magazin de feonerie atunci cand am vrut sa cumpar un lacat “ultimul racnet”: Lacatul si incuietorile sunt pentu oameni cinstiti…..

Adaugă comentariu