Închide

Ce vrei să cauți?

Un videoclip care surprinde inventivitatea românească

Când stai pe Facebook și scrollezi teleghidat în News Feed, există riscul să se lovească de tine toate tomberoanele de clipuri și piese. Partea mișto e că, odată ajuns în tomberon, dacă scotocești în gunoi e posibil să dai de aur. Așa am pățit și eu acum câteva minute, când m-a mâncat în mouse să dau click pe cel mai proaspăt clip al “speranței muzicii românești”, Nicole Cherry.

Probabil inspirată de mentorul ei, Alex Velea, asta mică a filmat un clip în ghetoul din Ferentari. Acum, trecând peste faptul că mi se jignitor pentru locuitorii zonei că au adus niște dansatori colorați din străinătate (e ca și cum ai mânca magiun polonez în Topoloveni), trebuie să recunosc că am văzut ceva în clipul ăsta care m-a uimit cu adevărat. Nu știu dacă au făcut-o intenționat, dar regizorul și cameramanul clipului au reușit să surprindă într-un singur cadru măiastra inventivitate românească.

Nici dacă filmau clipul având pe fundal prototipul avionului cu reacție inventat de Henri Coandă, nu reușeau să suprindă atât de bine cât de inventivi sunt românii:

Undeva în Ferentari, la ultimul etaj al unui bloc de patru etaje, un român și-a construit un balcon. Rătăcit ca un refugiat ajuns accidental în România, ieșit brutal din relieful blocului ca un eleron pus pe o Dacie 1310 și strident ca un cocalar la festivalul Enescu, balconul construit de românul nostru este un exemplu (de succes) că în viață nu trebuie să te limitezi niciodată. Respect!

cel-mai-fin-balcon

Altfel, mi se pare cool că un artist din România a prestat o colaborare cu un artist precum Mohombi (care acum cinci ani a avut ditămai hitul internațional). Păcat că nu au reușit să execute cine știe ce piesă. Clipul îl găsiți aici, iar cadrul cu balconul este la minutul 0:40.

———————————————————————————————-

Rămâi conectat cu ce mai scriu: Dă-mi un Like aici!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

5 comentarii Adaugă comentariu

  1. Nu stiu cum ai reusit sa vezi aia. Probabil ca ai fost concentrat sa vezi si partea “negativa”(scapa mereu una). Nu extrem de rea melodia, nu ca as asculta-o in mod special. Cred ca e prima data cand i-am dat play ca s-o ascult in adevaratul sens al cuvantului.

    • #2 Comentariu nou

      @Laura, sunt genul ăla de individ care observă toate dubioșeniile de obicei. :))

  2. sa inteleg ca nu i se puteau usca rufele in aer liber. Poate au facut o uscatorie la ultimul etaj si poate mai ia si taxa pe sfoara de rufe….

  3. #5 Comentariu nou

    Ce fras, au scos deja emigrantii videoclip?

Adaugă comentariu