Închide

Ce vrei să cauți?

Eu cred că Iohannis nu vrea să asculte de consilieri

Cred că am folosit și am auzit de o groază de ori în ultimul an replica: “Bă, dar ce fac consilierii lui?!”, cu referire la domnul președinte Iohannis. Cumva de fiecare dată am dat cu manta în deciziile sale, criticându-i consilierii, revoltat fiind de anumite momente în care președintele ba tăcea, ba făcea ceva ce nu era pe gustul oamenilor.

Ieri, de ziua “Micii Uniri”, Klaus Iohannis a sărbătorit evenimentul la Iași printre oameni. Foarte frumos până aici. Problema e că domnul președinte și-a tras pe cap o căciulă de blană care le-a răscolit multora amintirile. Acum, eu înțeleg că omului îi era frig și voia să-și încălzească procesorul cu ceva, dar chiar așa să apeleze direct la sfânta căciulă rusească de blană?

Eu refuz să cred că nu s-a trezit niciun consilier să îi spună că o să sperie poporul cu căciula aia de Nicolae Ceaușescu opulent. Mie unul îmi dă senzația că domnul președinte merge fix pe principiul “Câinii latră, ursul merge” și îi ignoră pe toți, nebătându-și capul prea tare. Sunt sigur că oamenii trag de el să mai lucreze la carismă, că îi aduc specialiști pe partea de vorbit în public, ca să îi mai grăbească un pic discursurile alea de tip somnifer. În schimb el îi ignoră cu grație și se bucură de concediul de odihnă la Palatul Cotroceni.

Stiu că pare penibil că s-a agitat toată lumea aparent gratuit la faza cu căciula, dar eu unul văd în gestul ăsta nepăsare totală. Dacă în campania electorală din 2014 omul a fost dispus să se alinieze ideilor celor care au gândit campania și chiar arăta destul de fresh în vizualuri, acum îmi dă senzația că este doar un nene care nu ascultă de nimeni și nu vrea să iasă din zona de confort.

Desigur, e posibil să mă înșel, iar omul chiar să aibă niște consilieri care tac mai mult decât el.

iohannis-se-protejeaza

sursă foto

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

Adaugă comentariu