Închide

Ce vrei să cauți?

Jur că nu înțeleg scandalul ăsta cu Loteria bonurilor

Guvernul a stat într-o zi în tihna specifică unui veceu din Palatul Victoria și s-a gândit cum să facă puțină gălăgie în jurul bonurilor fiscale, ca să înțeleagă și nea Mărin din Adunații-Copăceni care e toată schema cu ele.

Așa că a zis să ia cu copy-ponta-paste din străinătățuri povestea asta cu Loteria Bonurilor, știind bine că românii sunt înnebuniți până la frisoane după loterii, pariuri sportive și bani picați din cer. Acum, pe bune, ați auzit vreodată în vreo bodegă de cartier expresia “Dacă aș munci și aș face zece mii de euro, mi-aș rezolva toate problemele”?!

Au pus pe masă un premiu de un milion de lei noi, iar la extragere au ieșit câștigătoare bonurile între 6 și 6,99 lei. Desigur, în doar câteva săptămâni au răsărit din pământul patriei peste 9000 de bonuri câștigătoare, iar premiul s-a împărțit până a ajuns la 109 lei de fes.

Cum era de așteptat, au început conaționalii noștri să urle. Că nu e corect să ajungă premiul atât de mic, că e o țeapă, că e un fail al minsterului de finanțe, că că că căcăcă…

Nu îmi sunt simpatici flăcăii de la guvernare, dar am senzația că uneori ORICE ai face nu poți să mulțumești poporul.

Strategia oamenilor era să audă toate urechile că bonul ăla fiscal trebuie dat de vânzător și luat de către cumpărător. Să obișnuiască lumea să ceară bonul fiscal și să iasă cu el din magazine. Acțiune care va devia către suprafața legală toate râurile alea subterane de bani care curg de zeci de ani pe sub țara asta și care ajung doar în buzunarele băieților deștepți.

Probabil pentru următoarea Loterie vor mai calibra lucrurile ca să fie niște sume mai mari de plasat câștigătorilor la final, dar eu consider că prima ediție a fost un succes. S-a vorbit atât de mult despre asta că dacă murea Mărioara Zăvoranu în epicentrul discuțiilor despre premii și bonuri fiscale, nu observa nimeni că s-a răcit baba milionară.

Hai să avem o idee mai multă răbdare și să nu mai aruncăm cu rahat în orice fac băieții de la butoanele guvernării. Poate că la finalul anului, vor trage linie și vor vedea că Loteria asta chiar a adus mai mulți bani la buget. Sau nu. Măcar se încearcă. Eu îi apreciez pentru asta.

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

2 comentarii Adaugă comentariu

 1. vor acum sa schimbe un pic sistemul la fel ca la loto
  daca e fix bonul de 6.4 lei ai premiu categoria I
  daca e 6.42 e categoria a2a
  daca e intre 6.4 si 6.9 sa zicem e categoria a3a

  Asa parca suna mult mai bine

 2. #2 Comentariu nou

  @cipoc, dadada! Sună bine!

Adaugă comentariu

Ultimele mele postari de Instagram: