Dacă mă apucam să visez puţin după ce am văzut planurile celor de la Metrorex, aproape că vedeam cum pot ajunge în orice colţ al Bucureştiului în 15 minute.


Dar nu am făcut asta, pentru că instant mi-a venit în minte Magistrala IV  (Gara de Nord – Lac Străuleşti), de construcţia căreia s-au apucat în 1989 şi care nici până în ziua de astăzi nu este finalizată.

 

 

Le-au trebuit 22 de ani ca să construiască, şi să lege între ele, cinci staţii (din şapte): Basarab, Griviţa, 1 Mai, Jiului, Parc Bazilescu (ultimele două vor fi date în folosinţă pe 1 iulie, cică), urmând ca pe viitor să termine şi staţiile Laminorului şi Lac Străuleşti.

 

Gândiţi-vă că vorbesc despre o magistrală care trece pe sub o zonă aerisită (Calea Griviţei – Bucureştii Noi), unde sapăturile puteau merge destul de repede, nu de o zonă precum Cişmigiu, Universitate, Piata Rosetti, intersecţia Carol I cu Calea Moşilor, Pache Protopescu, Iancului, Şos. Pantelimon, un traseu extrem de pretenţios când vine vorba de “făcut săpături” pentru M5, magistrala ce va lega Drumul Taberei de Pantelimon.

 

 

Voi ce ziceţi, vom apuca să mergem cu metroul pe M5?

 

 

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. Abia astept sa ne calcam in picioare in metrou :)

  2. Planuri mari… prea mari… nepoții sigur prind. :lol:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.