Închide

Ce vrei să cauți?

Adevărul despre mitul femeii care a ajuns milionară după ce s-a opărit cu cafeaua de la McDonald’s

proces mcdonaldsMai mult ca sigur ați auzit și voi câteva fragmente din povestea americancei care a dat McDonald’s în judecată după ce s-a opărit cu cafeaua lor, câștigând în instanță suma de 2,7 milioane de dolari. Un subiect despre care s-a tot râs de-a lungul anilor, fiind dat exemplu ori de câte ori venea vorba de “prostia americanilor”.

Totuși, multă lume nu știe că femeia respectivă a suferit arsuri pe 16% din corp, 6% din arsuri fiind de gradul III. Că băuturile calde erau servite la niște temperaturi destul de periculoase. Că, până la urmă, lanțul de restaurante fast-food a plătit mult mai puțini bani părții vătămate (aproximativ 500.000 de dolari). Că, în urma procesului, McDonald’s nu a mai servit cafeaua atât de fierbinte.

The New York Times a făcut un scurt documentar de 12 minute despre întâmplarea petrecută în 1992 și despre procesul care a urmat, scoțând la iveală toate aceste lucruri.

Mi se pare fantastic cum un simplu research a demontat “legenda mondială” cum că o persoană neatentă a dat puțină cafea pe ea și a devenit milionară peste noapte, singura vină a restaurantului find că nu a scris pe pahare că e cafeaua fierbinte.

Asta e de ținut minte pentru momentele în care suntem tentați să halim ca pelicanii tot felul de povești care circulă prin ziare sau pe Internet.

Aruncați un ochi pe documentar:

 

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

7 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  really? … vis-a-vis de inteligenta americanilor si castigat bani din procese intentate pe nimic, cum ti se pare tie ca una a reusit sa se arda cu o cafea (intradevar era fierbinte) pe 16% din suprafata corpului? ce a incercat sa faca …echilibristica cu cafeaua pusa in varful capului?

 2. #2 Comentariu nou

  nu mah drafos, cafeaua aia sta acolo unde ai pus-o. nu se imprastie peste tot. e cuminte ca o bucata de gheata

 3. #3 Comentariu nou

  probabil acest proces a salvat alte viitoare posibile victime , acea cafea se presupune ca era bauta pe loc, cum sa o bei clocotita?

 4. #4 Comentariu nou

  A fost si un documentar pe HBO anul asta ce lua apararea celor care intentau procese impotriva lanturilor ce servesc bauturi prea calde. Din cate arata acel documentar ranile pe care le suferisera pareau grave de tot si se intamplau stupid prin masina (se varsa cana dintr-o neglijenta)

  Plus ca primeau bautura la cam 90 grade celsius ceea ce e destul de mult.

 5. #5 Comentariu nou

  @fish: esti idiot amice daca asta ai inteles …btw, buna tare paralela cu “bucata de gheata”.

 6. Prost sa fii, noroc sa ai!

Adaugă comentariu