Închide

Ce vrei să cauți?

Nino-nino… trageţi pe dreapta!

Mergeam regulamentar cu viteză pe un drum ce dă din Otopeni în Tunari. În faţa mea mai erau trei maşini fâşneţe cu care mă depăşeam din când în când. La un moment dat văd că se frânează în faţă şi văd multe “caşchete” ieşind  Logan MCV. Instant mi-am adus aminte că rovinieta era “ieşită din termen” şi că amenda e de la 500 de ron în sus, de puncte nici nu mai vorbesc.

Cutiuţa cu idei s-a deschis şi mi-am zis în gând să întorc până nu mă văd băieţii cu uniforme albastre. Am hotărât să risc şi să merg înainte, evident băieţii au tras coloana vitezomană pe dreapta şi au trecut direct la subiect.

“Deschideţi portbagaju’!”

“A fost un jaf în zonă!”

M-am conformat, le-am arătat portbagajul.. am făcut o glumă cum că am armament şi le-am arătat o puşcă cu apă. Ei au râs dar m-au întrebat totuşi ce este cu girofarul pe care îl am în maşină.

Le-am zis că e de jucărie ca şi puşca, au râs iar. Le-am urat “fir întins” şi m-am tirat.

Pe drum mă gândeam că dacă întorceam maşina şi mă vedeau… o puneam de o urmărire ca în filme ca într-un final să mă oprească şi să trec printr-un moment penibil precum cel de mai jos:

Elevii de la Colegiul „C. Negri” (Pedagogic) au avut parte de o excursie cu final neaşteptat. După ce au petrecut un weekend plăcut la Moeciu, pe drumul spre întoarcere au trăit senzaţii tari, exact ca-n filmele poliţiste.

La vârsta lor (e vorba de 15 elevi din clasele a VI-a şi a VIII-a), toţi privesc fazele de urmăriri spectaculoase cu sufletul la gură, dar nu s-au aşteptat să fie chiar ei protagoniştii unei scene reale. Viaţa bate filmul!

În judeţul Covasna, şoferului microbuzului cu număr GL 06 AUW i s-a făcut semn de către poliţişti să oprească pentru un control de rutină al reprezentanţilor Autorităţii Rutiere Române (ARR).

În loc să tragă pe dreapta, Ciprian Rumpel a rupt-o cu maşina la fugă, într-o cursă nebunească pe serpentine. În urma lor, maşina poliţiei, semnale luminoase, avertismente prin portavoce. Şoferul nimic. Goană disperată ca şi cum ar fi fost cine ştie ce răufăcător.

„Profesoara care fusese cu elevii în excursie i-a cerut în repetate rânduri să oprească, sau măcar să încetinească, deoarece o parte dintre copiii începuse să ţipe de spaimă. Cadrul didactic susţine că se speriase îngrozitor şi pentru că şoferul se schimbase la faţă, intrase în panică, parcă devenise alt om…”, ne povesteşte cel care instrumentează cazul, şeful de la ARR, filiala Galaţi, Benone Mihailiuc.

După 13 kilometri…

13  kilometri. Atât a durat urmărirea. Într-un sat, şoferul a intrat pe o uliţă lăturalnică, a oprit microbuzul, sperând să scape de urmăritori. Însă „copoii” l-au mirosit imediat. „La vederea poliţiştilor, şoferul şi-a lăsat baltă maşina pe marginea drumului, cu tot cu excursionişti, şi a luat-o la fugă.   După câteva zeci de metri în să s-a întors…”

Rovinieta, bat-o vina!

Nu vă puteţi imagina ce stupoare a fost pe capul poliţiştilor şi reprezentanţilor ARR când au constatat că şoferul avea totuşi actele în regulă.

„Are licenţă de transport, are tot ce-i trebuie. Chiar şi examenul psihologic îl avea actualizat din luna mai. Se pare că îi lipsea rovinieta. Pe fondul stresului, a făcut un şoc şi nu a mai fost în stare să judece normal. Chiar nu ştiu ce s-a întâmplat”.

„Îi voi reţine atestatul, până când i se va face o nouă verificare psihologică. Nu e în regulă modul în care a reacţionat. Am discutat cu profesoara care mi-a spus în repetate rânduri că şoferul se schimbase la faţă şi era de nerecunoscut”, a mai declarat Benone Mihailiuc.

sursa

Totuşi, tare curios sunt ce fel de ciordeală a fost în Otopeni de au ieşit băieţii cu “caşchete” la percheziţionat de portbagaje.

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

12 comentarii Adaugă comentariu

 1. ti-a expirat rovinieta?las’ k ai spun lu’ sor-mea ca-i politista…va vedem atunci>:)

 2. era posedat de rovinieta

 3. #6 Comentariu nou

  Bună Ziua
  Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
  Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
  Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
  Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea, să ne acorzi un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
  Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhisper_com sau un email radiowhisper_com@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
  Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

 4. Chiar aveai un pistol cu apa? Am vrut si eu sa-mi cumpar acum vreo 2-3 saptamani dar mi s-a zis ca-s prea mare pentru asta. Is pe dracu’ :))

 5. #11 Comentariu nou

  Comica povestirea cu soferul de microbuz :))

  Ti-a vazut doar girofarul, masina era undeva in rapa, iar politistul intr-un sac de plastic din care picura sange pus pe bancheta din spate :))

Adaugă comentariu