Închide

Ce vrei să cauți?

Hai să lămurim mitul noilor amenzi “imense” de circulație

Am auzit asta de la vreo cinci persoane și m-am crucit ca baba la iPhone 6 cu wallpaper religios: amenzile de circulație se vor îneca în piper măcinat până vor ajunge până la 1600 de lei pentru vorbitul la telefon și pentru nepurtarea centurii de siguranță și 4000 pentru trecut pe roșu.

De fiecare dată le-am explicat oamenilor cu un pathos de Colentina-Tei (agresivo-agitat) că un punct de amendă nu poate depăși 10% din salariul minim pe economie și că dacă statul se pune pe dat amenzi de circulație de mii de lei, în condițiile în care un taximetrist și un șofer de dubă câștigă ∼2000 de lei pe lună, va încuraja șpaga sau neplata amenzilor.

bulshit

Toate cele cinci persoane l-au luat pe “am citit eu pe net” în brațe și nu am ajuns la niciun consens. Am căutat și eu pe net articolul respectiv și l-am găsit doar pe niște site-uri care nu prezintă încredere. În schimb, StirileProTv.ro zic fix ce ziceam și eu: punctul de amendă crește cu 7,5 lei, pentru că a crescut și salariul minim pe economie cu 75 de lei (de la 900, la 975).

Găsiți clip mai jos ↓

Deci vorbitul la telefonul (2 puncte) va crește de la 180 la 195 de lei. La fel și dacă nu porți centura de siguranță. Aberațiile alea de 1600 de lei vor rămâne până una alta în cărțile lui Jules Verne.

Btw, sunt șanse mari să mai auziți aberațiile cu amenzile și în luna iulie, când va crește iar salariul minim pe economie (de la 975 lei la 1050 lei).

Când le auziți, dați-le link-ul articolului de față. Să mai “mănâncă” și Analytics-ul meu niște trafic!

Abonare la newsletter

Primesti pe email cele mai noi articole.

6 comentarii Adaugă comentariu

 1. Boss, daca gasesti 3 soferi de duba cu 2000 lei pe luna, da legal…sa le faci poza sa-i vedem si noi.

  • #2 Comentariu nou

   @PSG, ai dreptate. M-am referit mai mult la taximetriști la faza aia. Am pus acum un “∼” în față, ca să mă scot cât de cât. :)

 2. #3 Comentariu nou

  In loc sa incurajeze spaga sau neplata, poate ar incuraja respectarea regulilor din trafic, ce zici?
  Si cine nu iti plateste amenda ar trebui sa nu mai aiba dreptul de a se mai urca la volan, pana la plata acesteia.

 3. #4 Comentariu nou

  @Andrei, ce ne mai plac măsurile extreme! :)

 4. #5 Comentariu nou

  Pai ce zici ca UN POLITIST ne-a spus in data de 5, cand ne-a oprit, ca de “maine”, din 6 februarie, e amenda 1600 lei pentru nepurtarea centurii. Aaa ? Asta face POLITIA, minte poporul in fata ?! Poate scrii un articol despre cum Politia Romana minte cu nerusinare.

 5. Confirm. Mi-am luat amenda pentru centura fix 195 de lei. De curand. Am scapat la limita de amenda pentru folii neautorizate care nu mai exista :)

  Asa ca 2000 – 3000 – 5000 de lei pentru centura, etc. este un mit. Am confirmarea de la agent. Care mi-a spus ca “este un proiect de lege care nu trece de plen pentru ca ne-am imbogati noi”. Am incheiat citatul.

Adaugă comentariu